Sport
OPET USPJEŠNI HRVATSKI GIMNASTIČARI

Ude stiže u Osijek pa odlazi na SP
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek ukupna je pobjednica Svjetskog Challenge kupa za sezonu 2020./21. na gredi i parteru. Upravo je na ovim spravama u Mersinu Đerek osvojila medalje u nedjelju, srebro na gredi i broncu na parteru. Treću medalju Hrvatskoj u sedam finala donio je Filip Ude, broncu na konju s hvataljkama.

Đerek je za osvajanje ukupnog poretka na gredi trebalo minimalno srebro i ona ga je ulovila sa 12,600 bodova. Pobjeda na parteru već je i prije početka finala bila spremljena u džep, stoga je za nju i bronca (12,850) bila i više nego dovoljna.

- Teško je opisati koliko sam sretna, zadovoljna i preponosna na ovo što sam napravila. Medalje i ukupne pobjede su nagrada za cijelu ovu godinu, za sve što sam napravila - kazala je Đerek i otkrila kako neće ići na Svjetsko prvenstvo, koje je na jesen u Japanu. Sad će uzeti vrijeme kako bi se dobro odmorila.

Na svjetsku smotru ide Ude kojemu je Mersin bio jedna od posljednjih priprema za Japan. Drugi vikend zaredom, nakon Kopra, ponovno je bio brončani.

- Nisam zadovoljan vježbom. Sve je bilo super i na kraju, na saskoku sam malo zabrljao, ali bilo je dovoljno za treće mjesto. Sad slijedi posljednja etapa CRO-GYM lige u Osijeku i onda se pripremamo za SP - poručio je Ude. I. Li./H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike