Sport
MARKO DABRO UMALO JE "REŽIRAO" TREĆI PORAZ OSIJEKA U NIZU

Prošla je sezona bila sjajna, a taj dobar osjećaj za gol nosi me i u ovom prvenstvu
Objavljeno 14. rujna, 2021.

Nogometaši Lokomotive i Osijeka remizirali su u posljednjem susretu 8. kola HT Prve lige, čime su obje momčadi nakon dva uzastopna poraza upisale bod. Za zagrebački je klub strijelac bio Marko Dabro, čiji je pogodak sve do sudačke nadoknade bio jedini u susretu. Iako je njegova momčad bila nadomak osvajanju svih triju bodova, Dabro nije razočaran remijem, a zadovoljan je i svojom igrom protiv bijelo-plavih.



- Naravno da nismo nezadovoljni bodom protiv Osijeka, no normalno je i da postoji određena žal što smo ispustili preostala dva. Imali smo vodstvo do sudačke nadoknade i igrača više, a onda nas je taj mali pad koncentracije stajao pobjede. S obzirom na to da je to bila i moja jedina prilika na utakmici, moram biti zadovoljan. U prvom sam poluvremenu bio dosta daleko od gola, a u drugom sam zaigrao na polušpici, pa sam imao i više kontakta s loptom. U svakom slučaju, moram biti zadovoljan, jedinu sam priliku iskoristio - pričao je Dabro, čija je momčad u ovoj sezoni namučila tri kluba iz hrvatske "velike četvorke" te mogla osvojiti i više od dva boda iz ta tri susreta. No i ovako je to nekima iznenađenje, s obzirom na to da su se "lokosi" prošle sezone spasili od ispadanja u posljednjem kolu.

- Mislim da smo ove sezone pokazali u ogledima s najjačima da se možemo nositi sa svakim. Remizirali smo s Hajdukom, protiv kojeg smo i vodili, protiv Dinama smo imali prilike u oba poluvremena, a u posljednjim sekundama i zicer za izjednačenje, a sada smo dobro odigrali i protiv Osijeka. Dosta je novih igrača, mladi smo, svi puni želje i motiva za dokazivanje. I to funkcionira. Malo nas možda remeti taj pad u završnicama, ali mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje.

Dabro je u Lokomotivu stigao ljetos, s odličnim referencama, kao najbolji strijelac Druge lige, u kojoj je prošle sezone u dresu BSK-a zabio čak 30 pogodaka. To mu je i donijelo Plavu majicu za najboljeg igrača Druge HNL, a odlično je krenuo i u Prvoj HNL, s četiri pogotka u sedam nastupa, pa dijeli treće mjesto na listi strijelaca.

- Zabiti u bilo kojem natjecanju 30 pogodaka nije jednostavno. Mislim da me taj osjećaj iz prošle sezone nosi i ove, pogotovo kada sam odmah na startu zabio Hajduku. I momčad me dobro prihvatila, a moram istaknuti da mi se i sviđa način kako igramo - napadački, agresivno i disciplinirano, često pritiskajući suparnika već na njegovoj polovini terena.

Mnogima je vjerojatno poznato kako je za Dabru bio zainteresiran i Osijek, no na kraju se njegov dolazak u Gradski vrt nije ostvario.

- Bio je poziv u listopadu prošle godine, tada sam isto odlično krenuo u sezonu u Drugoj HNL, no radilo se samo o posudbi do zime. To mi se nije činilo dobrom opcijom za mene, samo dva-tri mjeseca, a, usto, tamo je već odlično krenuo i Mierez, tako da sam se odlučio odraditi sezonu do kraja u BSK-u i nisam pogriješio. Poslije nije bilo kontakata s Osijekom, i nije tu ništa sporno, oni su se odlučili za neke druge opcije, ja za Lokomotivu i zadovoljan sam.

Ističe kako i dalje prati BSK te da je ostao u kontaktu s mnogima iz dojučerašnjeg kluba.

- Čujem se povremeno s bivšim suigračima, trenerom, sportskim direktorom. Stvarno imam samo riječi hvale za klub i sve u njemu, zadržali smo dobar odnos te i dalje pratim njihove rezultate u Drugoj HNL.

Naravno, prati i dosege svoje Cibalije, kojoj želi što skoriji povratak u najviši rang.

- To je moj klub, Vinkovčanin sam, napravili su me tamo igračem i uvijek ću biti navijač Cibalije. Teško je, pratim sve, znam da je želja povratak u Prvu ligu, no teško je bez novca. Vidjet ćemo kako će ići, no nadam se da će u skoroj budućnosti opet igrati u Prvoj ligi, gdje i zaslužuje biti.

Gdje Dabro vidi sebe na kraju sezone, odnosno kakvim bi učinkom bio zadovoljan?

- Ne očekujem nekakav poseban broj golova, želim samo uživati i igrati u momčadi koja teži dobrom nogometu. Sretan sam i zadovoljan što sam u takvoj momčadi, pokazali smo da se možemo sa svakim boriti i nositi, nitko nas nije nadigrao, a imamo još puno prostora za napredak. Pa tako i ja. Sazrio sam, stekao iskustvo te sam spreman i za veće domete i ciljeve. Želim samo nastaviti uživati i napredovati, a na kraju sezone ćemo povući crtu i vidjeti što će to donijeti - poručio je 24-godišnji Vinkovčanin u dresu "lokosa". G. Roguljić
Prvoligaški prvijenac u Cibaliji
Lokomotiva je Dabri treći klub u Prvoj HNL, a drugi u kojem je tresao mrežu. U najjačem rangu debitirao je u dresu Cibalije u sezoni 2016./17. te je za Vinkovčane u Prvoj ligi zabio pet pogodaka. Skupio je i tri nastupa za Goricu, a sada je odlično krenuo u dresu "lokosa".

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana