Regija
POČELA REKONSTRUKCIJA RASKRIŽJA U SREDIŠTU FERIČANACA

Na kritičnoj točki bit će kružni tok
Objavljeno 14. rujna, 2021.
FERIČANCI



Na raskrižju ulica Kolodvorske, Mirogojske i Dore Pejačević na državnoj cesti D2 u centru Feričanaca počeli su radovi te će ono biti izvedeno u obliku kružnog toka.

Uz gradnju kružnog toka na raskrižju će se rekonstruirati pristupne ceste te izgraditi pješačke i biciklističke staze. Riječ je o višemilijunskoj investiciji koju financiraju Hrvatske ceste, a radove izvodi tvrtka Osijek-Koteks.

To je raskrižje jedna od kritičnih točaka Podravske magistrale i posebno je problematično zbog otežanog uključivanja iz sporednih ulica na državnu cestu. Prometovanje dodatno otežavaju teretna vozila, koja tom dionicom često prolaze.

Prema riječima načelnika Općine Feričanci Marka Kneževića, radovi bi trebali trajati šest mjeseci. Rekonstrukcijom raskrižja i izgradnjom kružnog toka trebalo bi se olakšati prometovanje središtem Feričanaca i povećati sigurnost sudionika u prometu.

– Ovaj kružni tok od velike je važnosti za Feričance jer je to raskrižje problem već niz godina. U blizini se nalaze vrtić, osnovna škola, benzinska postaja, crkva, općina, pošta i ambulanta. Osim što će protočnost prometa biti bolja, ne moram ni spominjati koliko će se povećati sigurnost u prometu. Prvenstveno će se smanjiti brzina vozila koja prolaze središtem Feričanaca – rekao je načelnik Knežević.

Tijekom radova promet će najvećim dijelom biti reguliran semaforima te će se odvijati suženim trakovima, pa načelnik Marko Knežević moli sve mještane i vozače za strpljenje i poštovanje privremene prometne signalizacije. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike