Crna kronika
SLAVONSKE CESTE PUNE BRZIH I PIJANIH

Četiri puta uhvaćen bez dozvole, ali i dalje vozi
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Najveća novčana kazna protekli vikend predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna

Prometni su policajci u petak, u 1.50 sati, u Našicama zaustavili automobil kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 23-godišnjak iz Londžice. U zadnje tri godine 23-godišnjak je četiri puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju. Na temelju odluke Općinskog suda 23-godišnjak je završio u zatvoru na osam dana.



- Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada stekne pravo na upravljanje te šest negativnih prekršajnih bodova - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

"Napirio" 3,45


U nedjelju, u 20 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je također vozio automobil bez položenog vozačkog ispita. On je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen.

Tijekom protekloga vikenda u Osječko-baranjskoj županiji policajci su evidentirali 297 prometnih prekršaja. Devetnaest vozača bili su pijani, 132 su vozili prebrzo, 39 osoba nije koristilo sigurnosni pojas, 37 vozača nepropisno je koristilo mobitel za vrijeme vožnje i drugo. Od 19 vozača koji su imali alkohola u krvi 11 su upravljali automobilima, šest su bili biciklisti, a dva vozači mopeda. Najveća koncentracija(3,45 promila) izmjerena je 49-godišnjem biciklistu iz Velimirovca koji je zaustavljen u svome mjestu u subotu, u 22.44 sata. Očekuje ga kazna od 500 kuna.

U subotu, 19.50 sati, u Kozarcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču automobila, 43-godišnjaku iz Kozarca, koji se nepropisno kretao kolnikom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,90 promila te je odveden u policijsku postaju dok se ne otrijezni. Drugom sudioniku nesreće, 22-godišnjaku, izmjereno je 0,95 promila u krvi.

U Požeško-slavonskoj županiji tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 115 prekršaja. Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 39 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od 30 mjeseci za prekršaj koji se dogodio petak, oko 19.30 sati, u mjestu Gaj. Ondje su policajci zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,26 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima "B" kategorije upravljao 42-godišnjak. Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog negativnih bodova te da je višestruki počinitelj prometnih prekršaja.

15 dana zatvora


Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, nakon čega je priveden u Općinski sud u Bjelovaru, gdje mu je nakon provedenog prekršajnog postupka rješenjem suda određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog. Od vlasnice osobnog automobila kojim je upravljao privremeno je oduzeto predmetno vozilo.



Sandra Lacić
velike kazne
MOBITEL, ALKOHOL, BRZINA...

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike