Osijek
SAGA O TRI DRVETA

Tuje nisu izdržale. Tko će platiti?
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Tri stabla na javnoj površini ispred Kozjačke 123, a koja su u dva navrata bila predmetom naših tekstova, naposljetku su i posječena. Tek kratko podsjećanje, obitelj Krišto iz Retfale podnijela je lani u studenome zahtjev kod nadležnog Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu za uklanjanje tri drveta ispred njihove obiteljske kuće kako bi uredili dodatni parkirališni prostor, jer je u obitelji, naime, njih nekoliko sa statusom invalida. Zbog proceduralne pogreške zahtjev je odbijen. U siječnju, nakon obilnog snijega, Krišto upozorava na opasnost za pješake i vozila na cesti, nakon čega je odobreno korektivno orezivanje.

Sliku tako "ošišanih" stabala Krišto je podijelio s javnošću te zatražio uklanjanje stabala zbog nagrđenog izgleda. Stručne službe Grada ponovno izlaze na teren i utvrđuju da nema razloga za uklanjanje... Krišto je pokrenuo upravni spor koji mu je dao za pravo i postupak se vratio na početak.

No priroda ne čeka ljudske zakone, naime, tuje su se u međuvremenu - osušile. Stoga je gradska komisija donijela rješenje o uklanjanju i sadnji novih stabala, i to na teret podnositelja zahtjeva. No je li on kriv za ovakav rasplet? D. Kuštro
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I EU CENTAR

Obrazovanje za Python developera

OBNOVA ĆE TRAJATI DO LJETA IDUĆE GODINE

U ponedjeljak se zatvara pješački most

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KBC-OVA OFTALMOLOGIJA IMA NOVI MIKROSKOP

Godišnje 2000 operacija sive mrene, lista čekanja 338 dana

2

PANEL-DISKUSIJA U OKVIRU HRVATSKO-MAĐARSKOG PROJEKTA

Vidljivost turističke ponude i destinacija nezamisliva je bez uključivanja medija

3

EFOS: BUSINESS FUTURE IN CROATIA

Kad završite fakultet, ostanite u Hrvatskoj