Sport
HRVATSKI REPREZENTATIVCI RAZLIČITOG UČINKA I MINUTAŽE U SVOJIM KLUBOVIMA

Show Matea Kovačića, ozljeda Domagoja Vide
Objavljeno 13. rujna, 2021.
Vikend je donio različit učinak i minutažu hrvatskim nogometnim reprezentativcima u svojim europskim klubovima. Ipak, odskaču dvojica, nažalost po jednoj dobroj i lošoj vijesti. Mateo Kovačić briljirao je u 3:0 pobjedi Chelseaja protiv Aston Ville, ostvarivši asistenciju i pogodak, dok je Domagoj Vida zbog ozljede pete nakon samo 20 minuta zamijenjen u 3:0 pobjedi Bešiktaša protiv Yeni Malatyaspora. Prema prvim prognozama stoper Vatrenih pauzirat će tri tjedna.

Nakon 21 mjeseca Kovačić je zabio u dresu Chelseaja, upotpunivši tako svoju sjajnu izvedbu zbog koje je proglašen i igračem utakmice. Hrvatski je veznjak najprije briljantno asistirao Lukakuu (15.) za vodeći pogodak, a potom u 48. zabio svoj prvi pogodak na Stamford Bridgeu, presjekavši jedno dodavanje gostujućeg braniča.

Borna Sosa igrao je do 70. minute u 1:1 remiju Stuttgarta kod Eintrachta, Ivan Perišić i Marcelo Brozović do 53. u 2:2 remiju Intera kod Sampdorije, a u 0:0 remiju West Hama kod Southamptona od 63. je zaigrao Nikola Vlašić, debitirajući tako za "čekićare". Mario Pašalić (Atalanta) igrao je do do 82. u 1:2 domaćem porazu od Fiorentine, Andrej Kramarić (Hoffenheim) cijeli susret u 0:2 porazu od Mainza, Joško Gvardiol (RB Leipzig) od 59. u 1:4 porazu od Bayerna, za kojeg je od 75. igrao Josip Stanišić. Josip Juranović (Celtic) odradio je cijeli susret u 3:0 pobjedi protiv Ross Countyja, Marin Pongračić (Borussia D.) do 84. u 4:3 pobjedi kod Bayera, Antonio Mirko Čolak (Malmö) svih 90 minuta u 1:1 remiju protiv Norrkopinga, toliko je branio i Simon Sluga (Luton) u 2:2 remiju kod Blackburna, dok je Duje Ćaleta-Car (Marseille) s klupe odgledao 2:0 slavlje kod Monaca Nike Kovača. G.R.
Najčitanije iz rubrike