Sport
ODBOJKAŠI HRVATSKE U OSMINI FINALA EP-A

Viceprvak Europe (ni)je nepobjediv
Objavljeno 13. rujna, 2021.

Nikada dosada odbojkaši Hrvatske nisu izborili drugi krug na Europskom prvenstvu. Istina, nije baš da smo bili i česti sudionici najjače smotre Starog kontinenta, ali činjenica je da smo u četvrtom izlasku pokazali dugoočekivani napredak.



Izabranici Emanuelea Zaninija su u Talinu, u pet utakmica u skupini, pokazali da su na dobrom putu. Gdje bi on mogao završiti još se ne zna, ali prolaz u osminu finala (ne) mora biti i posljednja stanica, iako je danas s druge strane mreže aktualni viceprvak Europe. Za razliku od nas, Slovenija je posljednjih godina prisutna u samom vrhu, ima dva nastupa i poraza u finalima (prvi put 2015.), a na ovo prvenstvo sigurno nisu stigli s namjerom oprostiti se na otvaranju nokaut-faze.

- Nakon što smo zaključili dobar posao u skupini, nismo odmah znali s kime igramo u osmini finala. Dva su kandidata bila u igri, Češka i Slovenija, na kraju smo ipak mislim dobili težeg protivnika - smatra naš korektor Leo Andrić, koji je na visokoj razini odradio dosadašnji dio prvenstva, zajedno sa svojim suigračima koji ogled sa zapadnim susjedom dočekuju iznimno motivirani.

Prolaz u drugi krug ispunio je sva očekivanja, ali zašto sada stati? Imperativa nema, odnosno on je na strani suparnika, koji je objektivni favorit u susretu koji danas u 16 sati počinje u Ostravi, gdje je pak Slovenija igrala svoje utakmice u B skupini, dok je Hrvatska u Češku stigla iz Estonije. Imali su naši reprezentativci dosta vremena za odmor i rekuperaciju utrošene energije. Dvoboj osmine finala stiže pet dana nakon utakmice i pobjede nad Slovačkom u Talinu, koji nam je ostao u lijepoj uspomeni. Sada kreće novi dio EP-a, u kojem nema popravnog ispita. Poraz znači odlazak kući, a Hrvati će imati veliki motiv da odgode povratak u Lijepu Našu.

Obje reprezentacije dobro se poznaju, čak su i sparirale međusobno u sklopu priprema za ovo natjecanja. Slovenci su u Gradskom vrtu sredinom kolovoza odigrali tri utakmice, koje su riješili u svoju korist. Oba izbornika (na slovenskoj klupi je također Talijan Giuliani) tada su ipak više taktizirala, tražila najbolja rješenja za EP. Sada ćemo vidjeti tko ima jače adute. N. Benčina
Pobjednik iz našeg ogleda u četvrtinalu ide na boljeg iz susreta između Francuske i Češke

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike