Novosti
UHIĆENJA POLITIČARA U MEĐIMURJU

Posavec dao ostavku, on i Kovač na slobodi
Objavljeno 12. rujna, 2021.
Međimurskom županijskom pročelniku Miloradu Novkoviću i policajcu Mariju Severu određen je istražni zatvor zbog sumnje da su upleteni u dvije odvojene Uskokove istrage u kojima su osumnjičeni bivši župan Matija Posavec te SDP-ov saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Obojica su puštena da se brane sa slobode.



Tužiteljstvo, u jednom od dva kraka antikokupcijske akcije koju su proveli Uskok, Pnuskok i koprivničko-križevačka policija, tereti Kovača, Severa te Damira Ledenčana. Uskok tereti Kovača da je od Severa zatražio da otkrije identitet osobe koja je izradila internetsku stranicu na kojoj su objavljeni navodi koje je doživio kao klevetničke i uvredljive, ali i štetne za kampanju na svibanjskim lokalnim izborima. Kako bi inscenirali prijetnju Kovaču, što se progoni po službenoj dužnosti, Sever je angažirao Ledenčana koji je Kovaču poslao šest prjetećih poruka, uključujući i prijetnje smrću. Kovač je potom prijavio nepoznatog počinitelja policiji, a taj je slučaj preuzeo Sever kojega terete da je nakon utvrđenja mogućeg tvorca internetske stranice s rezultatima upoznao gradonačelnika koji je od policijskog načelnika zahtijevao žurni dovršetak obrade. Uz to, Kovač je navodno tražio da se prije okončanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Čakovca protiv tvorca internetske stranice Državnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave zbog prijetnje te da se podatci o tome javno priopće kako bi pridobio naklonost potencijalnih birača. Budući da Uskok nije tražio pritvor za Kovača, kojega tereti za trgovanje utjecajem, sudac istrage pustio je u subotu bivšeg čakovečkog gradonačelnika da se brani sa slobode.



Uskok u drugom kraku antikorupcijske akcije tereti Matiju Posavca, međimurskog župana koji je u međuvremenu dao ostavku, da je primio 10.000 kuna mita od člana Upravnog vijeća Županijskih cesta Josipa Kobala u zamjenu za njegovo imenovanje. Posavca u istoj istrazi terete da je od Novakovića zatražio da u Odsjeku za imovinskopravne poslove zaposli nećakinju znanice. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike