Regija
U POSLJEDNJE DVIJE GODINE

Vatrogascima vozila i oprema za 12 milijuna kuna
Objavljeno 12. rujna, 2021.
U Virovitici su predstavljena nova vatrogasna vozila koja su na područje županije stigla unatrag godinu dana, a njima treba pridodati i nova četiri kombija koja su došla godinu prije. Ukupna je vrijednost novih vozila i opreme u tom dvogodišnjem razdoblju gotovo 12 milijuna kuna. Nikad u vatrogastvo na području županije nije stiglo novih vozila i opreme kao u posljednje dvije godine. Dio vozila dobiven je projektom "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH", a dio preko Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica. Preko prvog projekta došlo je po jedno dugo navalno, kratko navalno, šumsko vozilo i autocisterna ukupne vrijednosti 9.648.337,50 kuna. Preko projekta Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica stiglo je pet kombi-vozila i jedno zapovjedno pick-up vozilo ukupne vrijednosti 1.188.593,04 kune, a godinu prije četiri kombi-vozila.

Na prigodnoj svečanosti, uz saborsku zastupnicu Vesnu Bedeković, župana Igora Androvića i njegova zamjenika Marija Klementa, bili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a Lahorka Weiss, vatrogasni zapovjednici općina i gradova s područja županije, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ-a Željko Palković, zapovjednica VZ-a VPŽ-a Mateja Fras Venus...

- Vozila će omogućiti veću sigurnost vas vatrogasaca na raznim terenima, od požara, poplava, najtežih prometnih nesreća, intervencija vezanih uz COVID punktove, na kojima ste prvi pokazali spremnost u borbi protiv koronavirusa. Dokazali ste da ste uvijek spremni pomoći i dati svoje zdravlje, svoj život, kako biste pomogli drugima, kojima je u tom trenu pomoć najpotrebnija – rekao je župan Andrović, te poželio puno sreće vatrogascima, njih 120 s područja županije, koji će nastupiti na državnom natjecanju.

DVD Donji Meljani donaciju je zaslužio radom i trudom oko vatrogasne mladeži, uređenjem vatrogasne garaže i svim ostalim svojim aktivnostima.

- Zahvaljujem svima koji su pridonijeli da ovo vozilo dođe baš u naše mjesto, koje ima 65 kućanstava. Dosad smo se snalazili na razne načine, a sada smo uredili spremište, imamo vatrogasnu cisternu i, evo, novo kombi-vozilo, koje nam zaista puno znači. Izrasli smo u jedno dobro i kvalitetno vatrogasno društvo i mislim da smo to svojim radom i zaslužili - rekao je predsjednik DVD-a Donji Meljani, Zlatko Borovec.
Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike