Osijek
OD 20. RUJNA VOZILOM SAMO S PROPUSNICOM

Zabranjeno prometovanje Tvrđom
Objavljeno 13. rujna, 2021.
Zbog obnove barokne jezgre Tvrđe i sigurnosti građana, ponajprije učenika srednjih škola, od 20. rujna 2021. bit će zabranjeno prometovanje u Tvrđi, osim za vozila s propusnicom.

Pravo na jednu propusnicu po kućanstvu mogu ostvariti stanari, a na po dvije propusnice ustanove i institucije smještene u Tvrđi. Propusnice će vrijediti za jedno vozilo, odnosno bit će povezane s registracijskom oznakom.

Također, dostava će se obavljati u skladu s dosadašnjim režimom, a prometovanje će biti dopušteno i taksi-službama.

Zahtjev za izdavanje propusnice može se podnijeti na e-mail adresu propusnice@osijek.hr ili osobno u gradskoj upravi, Kuhačeva 9, u uredovno vrijeme, od 7.30 do 15.30, pri čemu stanari trebaju priložiti osobnu iskaznicu ili potvrdu o boravištu, a ustanove i institucije odluku nadležnog tijela o registracijskim oznakama vozila na koje će propusnice biti izdane.

Podsjetimo, radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske mreže, obnovu javne rasvjete energetski učinkovitom te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike