Mozaik
23. RIBARSKI DANI

Posjetitelji stekli uspomene kao poziv za povratak u Kopačevo
Objavljeno 12. rujna, 2021.
Izvrsna turistička ponuda koja potvrđuje svu raskoš i gostoprimstvo baranjskog kraja i ljudi

Tri su dana rujanski 23. Ribarski dani u Kopačevo privlačili sve one koji su kasno ljeto iskoristili za uživanje u bogatoj turističkoj ponudi, kulturnom programu, koncertima, jelima od ribe i lovačkim specijalitetima, za koje se pobrinuo organizator, LD Jelen Kopačevo. Štandova, kako ugostiteljskih, gdje se tražilo mjesto više tijekom cijele manifestacije, tako i onih na kojima se prodavalo sve što se po domaćinstvima u općini Bilje i okolici proizvodi, nije nedostajalo. Ribarski su dani, kaže Renata Forjan, direktorica TZ općine Bilje – Kopački rit, prezentacije tradicije tog najljepšeg dijela Baranje, a ime Kopačeva nadaleko se pronijelo.

Miris ribe i širio se kopačevskim središnjim trgom, a sve je počelo u petak, dan uoči svečanog otvorenja manifestacije prezentacijom lokalne gastronomije, kada su konobari među posjetitelje iznijeli na tisuće porcija fiša, šarana u rašljama…, i koncertima grupe iz Mađarske te Giuliana & Diktatora. Ribarski dani, kazao je načelnik općine Bilje Željko Cickaj, izvrsna su turistička ponuda, koja potvrđuje svu raskoš i gostoprimstvo kraja i ljudi, a župan Ivan Anušić, izaslanik Hrvatskog sabora, svečano je otvorio Ribarske dane, na kojima su, među tisućama posjetitelja, bili i Jakab Šandor, počasni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske i bivši saborski zastupnik, dopredsjednik HGK-a Dragan Kovačević, saborski zastupnik Goran Ivanović, generalni konzul Republike Mađarske u Osijeku…


- Čestitam svima koji su dali doprinos u održavanju Ribarskih dana i da budu uspješni kao i do sada, ovo je prilika da građani plasiraju svoje proizvode i namaknu sredstva za egzistenciju, a posjetitelji uživaju u vrhunskoj kvaliteti tih proizvoda. Upravo zbog toga organiziramo ovakve manifestacije i pokazujemo koliko su nam svi gosti dragi i dobrodošli, jer smo izvrsna turistička destinacija – kazao je načelnik Cickaj.


Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je da je turizam u županiji u velikom zamahu.



- Ono što se može kušati i doživjeti spoj je Slavonije i Baranje, spoj kultura - mađarske, srpske i hrvatske - svega onog što na ovom području imamo uz Dunav, Dravu, Kopački rit, uz ovakve manifestacije. Na turizmu možemo profitirati, razviti našu županiju, pokrenuti gospodarstvo, poljoprivredu i sve ono što se ovdje vidi podići na razinu da od toga ljudi mogu živjeti. Iz dana u dan jači smo u turističkoj ponudi, a sve više je onih koji dolaze posjetiti Osječko-baranjsku županiju, te je poruka onima koji se žele baviti turizmom neka se bave njime, jer turizam sustavno financijski podupiremo, strateški smo ga pozicionirali na istoku Hrvatske - izjavio je Anušić, uvjeren da će posjetitelji i s ovog događaja otići s mirisima i uspomenama koji pozivaju na ponovni dolazak u ove krajeve.



Nakon jela i uživanja u nastupu folkloraša koji su predstavili mađarsku plesnu i glazbenu tradiciji naše uže i šire regije mnogi su prošetali do Prijemnog centra Kopačkog rita, gdje se održavao 1. LAG Vašar, na kojem su se predstavili izlagači s proizvodima s oznakom Golden Panonian Quality. Zabava se nastavila i navečer uz grupu Vigor, a nedjelja je bila rezervirana za nastavak gastronomskog druženja, fišijadu i nastupe tamburaških sastava. D.Pejić
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike