Regija
OBLJETNICA OSLOBOĐENJA SLATINSKE VOJARNE I KARAULA

Središte grada zamirisalo je na riblji paprikaš
Objavljeno 12. rujna, 2021.

SLATINA - Povodom 30. godišnjice oslobođenja slatinske vojarne i graničnih karaula Kapinci i Noskovci Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina danas je organizirala 9. otvoreno prvenstvo u kuhanju ribljeg paprikaša.

Na prostoru Parka 136. slatinske brigade okupile su se 24 dvočlane natjecateljske ekipe, kojima su organizatori pripremili po tri kilograma očišćenog šarana i dvije majice. Natjecatelji su bili dužni ponijeti kotlić, kuharski pribor, plinsko kuhalo te potrebne začine i namirnice. U spravljanju poznatoga slavonskog specijaliteta okušali su se ljubitelji slavonske kuhinje iz Slatine i okolice, ali i iz udaljenijih krajeva. Među natjecateljima bile su ekipe iz Zdenaca, Orahovice, Sladojevaca, Nove Bukovice, Duge Međe, Vrbovca i Vukovara, a bilo je i ekipa zanimljivih naziva kao Joka i unuk, Meksikanci, ili Prijatelji bend.

Stručni žiri od tri člana u sastavu Sandra Jadek, Srećko Bosak i Krunoslav Šarabok ocjenjivao je okus, izgled, kompaktnost i ukupni dojam uzoraka paprikaša, a najuspješnije ekipe nagrađene su vrijednim nagradama, kotlićima za kuhanje fiša. Najuspješnija bila je ekipa HČZ Vrboved, srugo mjesto zauzela je ekipa UHDBDR Zdenci, a treće HDZ Slatina.  
Domaćini manifestacije organizirali su i dva kotla fiš-paprikaša za građane i posjetitelje natjecanja pa je nakon ocjenjivanja uzoraka i proglašenja pobjednika uslijedio zajednički ručak s natjecateljima, gostima i građanima.

Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Slatina, gradska Turistička zajednica, Ministarstvo hrvatskih branitelja i općine Čađavica, Sopje, Mikleuš i Nova Bukovica.

Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike