Osijek
"NA BUVLJAKU KUPI MARKU"

Subota na tržnici u znaku Modnog buvljaka
Objavljeno 11. rujna, 2021.

Druga subota u rujnu na glavnoj osječkoj tržnici na Gajevu trgu bila je u znaku Modnog buvljaka. I ovoga puta interes Osječanki, ali i Osječana za rabljenu odjeću bio je velik. Buvljak je idealna prilika za razmjenu, prodaju i povoljnu kupovinu kvalitetne odjeće, obuće i drugih modnih dodataka, a glavni je cilj organizacije povezati ljubitelje mode i probuditi ekološku svijet o korisnom zbrinjavanju viša odjeće te pozitivno utjecati na promjene u društvu i stvaranju novih vrijednosti.

Okupilo se u tzv. sudskom prolazu na istočnoj strani tržnice, standardnoj lokaciji Modnog buvljaka od njegova premijernog izdanja u listopadu 2019. godine, više od 20 izlagača koji su pod motom "Na buvljaku kupi marku" iz svojih ormara izvadili očuvanu odjeću, obuću pa i modne dodatke i prodavali ih po vrlo povoljnim cijenama.

Ponuda je bila uistinu raznovrsna te smo dojma da je svatko mogao pronaći nešto za sebe po vrlo povoljnim cijenama, od dječje obuće i odjeće do ženskih cipela na visoku petu. Kako nam je rekla Osječanka Sara, ako si čovjek da truda i temeljito "prekopa" sadržaj štandova, može se kvalitetno odjenuti od glave do pete za manje od 100 kuna, stoga nije propustila ni ovaj Modni buvljak kako bi pogledala što su to iz svojih ormara izvadile sugrađanke i ponudile na prodaju.

- Dolazim redovito, a osim što uvijek pronađem neki zanimljiv, a jeftin odjevni predmet, veliki motiv je i druženje i neizostavno cjenkanje u kojem uživaju obje strane, i kupci i prodavači. Ovdje ima zaista svega, no može se pronaći vrlo kvalitetna odjeća koja je gotovo kao nova. Evo, danas sam pronašla prekrasnu bluzu s cvjetnim uzorkom po cijeni od samo 15 kuna - pohvalila nam se ova Osječanka. I. Alilović

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike