Sport
BIJELO-PLAVI U NEDJELJU GOSTI LOKOMOTIVE

U svakoj utakmici na pobjedu. Bjelica je valjda uspio razdrmati momčad
Objavljeno 11. rujna, 2021.
Krajnje je vrijeme da Osijek odigra utakmicu u kojoj će pokazati mišiće i svoju pravu vrijednost

Stanka je završila, a zajedno s njom, nadamo se, i problemi s igrom i rezultatima koje su nogometaši Osijeka imali posljednjih tjedana prije nje. Doživjeli su dva vezana prvenstvena poraza, što se u mandatu Nenada Bjelice na klupi bijelo-plavih još nije dogodilo.



Upravo zbog toga predah je bio dobrodošao osječkoj momčad, premda Bjelica na treninzima nije imao sve najjače adute, jer je sedam igrača participiralo u reprezentativnim aktivnostima.

- Većina reprezentativaca vratila se u dobrom stanju. Svi su imali minutažu netko manju, netko veću, ali smo uvijek sretni što dajemo igrače u reprezentacije, a još je bolje kada se oni vrate zdravi i dobro raspoloženi - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Bez Laszla i Ndockyta


Ipak, reprezentativne aktivnosti ostavile su određenog traga pa će Osječani u Kranjčevićevoj biti lišeni usluga Laszla Kleinhesilera i Merveila Ndockyta.

- Laszlu sam dao tri dana odmora nakon povratka s reprezetativnih obveza jer se prilično naputovao i naigrao za mađarsku reprezentaciju, pa će nam se priključiti u Zagrebu nakon utakmice protiv Lokomotive, a Ndockyt treba produžiti vizu za boravak u Europskoj uniji, pa će nam se priključiti tek sljedećeg tjedna. Inače, nakon susreta s Lokomotivom nećemo se vraćati u Osijek, nego ćemo produžiti u Sv. Martin na Muri, gdje ćemo dočekati susret šesnaestine finala Kupa Hrvatske - kaže Bjelica.

Izostanak Kleinheislera samo je dodatni razlog zbog kojeg će se dogoditi određene promjene u momčadi. Međutim, to nije neka novost, jer u dosadašnjem dijelu sezone Bjelica je često rotirao igrače i sustave tražeći dobitnu kombinaciju.

- Tijekom stanke radili smo na tehničko-taktičkim stvarima, a uz to smo igračima dali malo predaha i odmaka od nogometa s obzirom na to da nam u posljednje vrijeme nije baš najbolje išlo. Mislim da smo dobro iskoristili tih desetak dana u pauzi iako nismo bili kompletni na treninzima. No zato su se neki igrači nametnuli i već protiv Lokomotive dobit će priliku. Ove sezone dosta smo mijenjali igrače i sustave jer momčad nije funkcionirala onako kako sam želio. Nešto se dogodilo u glavama igrača ove sezone. Možda su bili uljuljkani prošlosezonskim uspjesima, možda su pomislili kako su presigurni u prvoj momčadi. Uglavnom, trebalo ih je malo razmrdati. Dakle, u posljednje vrijeme nismo igrali dobro, analizirali smo sve to, a susret s Lokomotivom pokazat će jesmo li to učinili dobro - kaže Bjelica.

Utakmica u Kranjčevićevoj na neki će način biti novi početak Osijeka, u kojem bi se trebale pojaviti one stvari koje su ga krasile prošle sezone te u rijetkim susretima u ovoj.

- Zato će opet biti promjena u momčadi. Moramo nastaviti tražiti dobitnu formulu i vjerovati kako ćemo je pronaći. Momčad je osvježena, vidi se to na treninzima, vjerujem kako će to biti zamašnjak kojim ćemo popraviti našu igru, vratiti agresivnost i disciplinu, koje u posljednje vrijeme nisu bile na željenoj razini - poručuje trener bijelo-plavih.

Uvijek na pobjedu


Bjelica je vidljivo živnuo tijekom stanke, valjda će taj svoj pozitivni stav uspjeti prenijeti na momčad. Sada je opet na pobjedničkim tračnicama, s obzirom na to da je nakon poraza od Dinama bio malo potonuo. Puno je razloga zbog kojih se susret s Lokomotivom može tretirati kao jedan od važnijih u dosadašnjem dijelu sezone. Međutim, Bjelica na njega ne gleda posebnim očima i zato nije skrivao s kakvim ambicijama njegova momčad odlazi u Kranjčevićevu.

- Osijek uvijek ima imperativ pobjede, zato ne biramo utakmice niti bilo koju od njih doživljavamo važnijom od druge. S takvim stavom idemo u Zagreb. Želimo pobijediti, a vjerujemo kako ćemo biti na potrebnoj razini da to i učinimo. Čeka nas kvalitetan suparnik. Lokomotiva je očito dosta toga naučila iz prošle sezone, kada se borila za opstanak. Danas je to posve drukčija momčad. Mladi su, poletni, agresivni, pojačali su se u posljednjim danima prijelaznog roka, pa mislim kako će biti u borbi za vrh. Međutim, naši su ciljevi visoki, ali to moramo početi dokazivati na terenu - kaže Bjelica.

Osijek je došao do prekretnice. Krajnje je vrijeme da se momčad trgne iz letargije ili samozadovoljstva u koje je upala, a na Bjelici je da takve malo odmori ili ohladi.

- Imam momčad i plan igre za Lokomotivu, ali neću ih javno iznositi. Pokušat ćemo ih iznenaditi. Na kraju, uopće nije važno u kakvoj ćemo formaciji igrati, jer sustavi ne donose pobjede. Njih donose igrači, a sve što nama treba jest pronaći gard i način na koji smo igrali prošle sezone - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Susret s Lokomotivom bit će ozbiljan test za bijelo-plave. Protiv sebe će imati suparnika koji je neopterećen a dovoljno drzak i opasan da im može napraviti ozbiljnu štetu ako ne budu bili na najvišoj mogućoj razini. Nadamo se samo kako je momčad iz susreta s Istrom 1961 i Dinamom izvukla pouke te da će u Kranjčevićevoj napokon izgledati onako kako se od nje očekuje.

Dalibor Keler
 
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike