Sport
OSIJEK II SVLADAO SOLIN

Uzbudljivu utamicu presudio Bakovićev kasni "winner"
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Uzbudljivu drugoligašku utakmicu odigrali su nogometaši Osijeka II i Solina. Činilo se kako će mlada osječka momčad lako doći do prve domaće ovosezonske pobjede, jer je nakon prvih 45 minuta imala prednost od 2:0, ali u drugom dijelu susreta brzo je prokockala tu prednost, međutim, u završnici susreta Ivan Baković ipak je donio pobjedu.



Taj mladi napadač nedavno je protiv Dinama II bio tragičar, jer je pogodio gredu za pobjedu s tri metra, a sada mu se sve vratilo. Osijek II u vodstvo je došao iz prve ozbiljnije akcije. Dogodila se u 11. minuti, istina, u začetku nije mnogo obećavala, a kad je došla do Omerovića on se odlučio na prizeman udarac sa 17 metara koji nije bio toliko jak, ali je bio dovoljno precizan kako bi "uhvatio" vratara Solina Topića na krivoj nozi i završio u desnoj strani vrata - 1:0. Osječani su nakon toga prepustili igru gostima koji su imali loptu više u nogama, ali ne i pravu ideju kako ugroziti čvrsto i dobro postavljen defenzivni blok osječke momčadi.

S druge strane Osijek II u tom razdoblju nije uspijevao složiti neku ozbiljniju akciju. Tako se igralo sve do 42. minute kada je Osijek II opet uspio složiti jednu lijepu akciju koju je počeo Branšteter finim proigravanjem za Kuprešaka čiji je udarac s ruba kaznenog prostora Topić kratko odbio, a Omerović odbijanac pretvorio u svoj i Osijekov drugi pogodak. Nastavak susreta počeo je mirno, a onda su gosti u samo tri minute neočekivano promijenili rezultat u kojem je Solin anulirao zaostatak. U 59. minuti Solinjani su se doslovce ni iz čega vratili u utakmicu. Veliku pogrešku napravio je vratar Osijeka II Franko Kolić, koji je loše ispucao loptu, ali pohvaliti treba i strijelca Karla Vodanovića koji je s 30-ak metara preciznim lobom pogodio mrežu. Samo tri minute kasnije gosti su izjednačili. Loptu je pred vrata Osijeka II ubacio Jukić, a Durdov je doslovce s jednog metra ugurao u mrežu. Ipak, kako bi taj triler u Gradskom vrtu završio sretno za Osječane probrinuo se Ivan Baković u 88. minuti. Stasiti napadač ušao je u igru tri minute ranije, za pobjedu je pogodio glavom, nakon ubačaja Polića iz kornera. D.Keler


Standings provided by SofaScore LiveScore
OSIJEK II  3 (2)

SOLIN  2 (0)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 150. Sudac: Toni Dadić (Zagreb) - 6. Strijelci: 1:0 Omerović (11), 2:0 Omerović (42), 2:1 Vodanović (59), 2:2 Durdov (62), 3:2 Baković (88). Žuti kartoni: Alexander, T. Kuprešak (Osijek), Kušeta, Pekić, Vodanović, Relota, Puljić (Solin). Crveni kartoni:

OSIJEK II: Kolić 5, Alexander 6, Barišić 6,5, Bakula 6,5 (od 57. T. Kuprešak 6), Burčul 6 (od 66. Jozić 6), Hanuljak 6 (od 85. Polić -), Stranput 6, Bukvić 6, Omerović 7,5, M. Kuprešak 6 (od 57. Pudić 6,5), Branšteter 6,5 (od 85. Baković -).

SOLIN: Topić 5,5, Pekić 6, Taraš 6, Dujmović 6, Relota 6 (od 85. Matić -), Kušeta 5,5 (od 46. Zeljković 6,5), Puljić 6, Jukić 6 (od 73. Kaćunko -), Jurić 6, Mamić 5 (od 46. Vodanović 6,5), Durdov 6 (od 73. Ožegović -).

IGRAČ UTAKMICE: NAIL OMEROVIĆ (OSIJEK II)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike