Sport
BSK REMIZIRAO S OPATIJOM

Bjelobrđani zadovoljni, u derbiju su uzeli bod
Objavljeno 10. rujna, 2021.
Poslije dvotjedne stanke na drugo ovojesensko gostovanje nogometni drugoligaš iz Bijelog Brda otputovao je kao drugoplasirani sastav, a kako je protivnik bila mjesto nižeplasirana Opatija tada je to bio derbi četvrte etape. Za koju je trener BSK-a Tomislav Steinbrückner promijenio formaciju iz 4-2-3-1 u 3-5-2, a u kojoj nije mogao računati na veznjaka Romana Gbanea zbog crvenog kartona u prethodnoj domaćoj pobjedi nad zmijavačkom Croatijom.

I na kraju je s riječke Krimeje u Bijelo Brdo stigao bod iz susreta u kojem nije bilo pogodaka. Domaći su bili nešto aktivniji, ali nisu pronašli put do mreže sigurnog gostujućeg vratara Ilije Đilasa koji je pokupio sve što su suigrači ispred njega propustili, a što je u prvom poluvremenu bilo iznimno malo. Stoga je trener Opatije na odmoru načinio dvostruku izmjenu kako bi pojačao pritisak, dok istodobno njegov kolega na suprotnoj strani nije imao što mijenjati budući da je postigao željeno. Čvrsti blok kroz koji domaći igrači nisu uspijevali proći zbog čega je njihov strateg sredinom nastavka posegnuo za još dvije promjene. Odnosi na terenu, međutim, nisu se promijenili, jer je gostujući sastav osujećivao sve pokušaje Opatijinih nogometaša i (polu)kontrama pokušavao doći do pogotka. Kako je vrijeme odmicalo sve se više naslućivala "nula" nedirnutih mreža kakav je na kraju ishod bio. Zadovoljavajući za pristigli sastav o čemu svjedoči i dvije taktičke izmjene u zadnjim minutama susreta kako bi se dobilo na vremenu. Steinbrückner na Kvarneru, međutim, nije bio bez ambicije pokušati odnijeti kompletan plijen, ali je i djelomični prihvatljiv protiv vrlo dobrog domaćina u čijem je kontekstu pozitivno što nitko nije ispao iz kadra u koji se vraća Gbane te će BSK u srijedu biti kompletan. D.L.


Standings provided by SofaScore LiveScore
OPATIJA 0

BSK 0

RIJEKA - Stadion Kandtrida. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Čužić (Velika Gorica). Žuti kartoni: Glavaš, Zgrablić, E. Maloku (Opatija) i Mišić (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

OPATIJA: Berković, Belančić, Ivančić (od 46. Fumić), Glavaš (od 67. Malinić), Bogolin (od 62. Pejanović), T. Maloku, Bjelanović (od 83. Bertoša), Bilobrk (od 46. Kožić), Zgrablić, Grujević, E. Maloku.

BSK: Đilas, Šimičić (od 68. Žutić), Majtanić, Čikvar (od 89. Lozić), Ilić, Župan (od 89. L. Mihaljević), Bernobić (od 53. I. Mihaljević), Dobrijević, Periša, Mišić, Gačić.

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike