Regija
POČINJE PRVA FAZA IZGRADNJE PROJEKTA VRIJEDNOG OKO 7,5 MILIJUNA KUNA

Gunja bi u jesen 2022. trebala imati vrtić, moći će primiti 32 mališana
Objavljeno 11. rujna, 2021.
GUNJA - Počinje izgradnja dječjeg vrtića u Gunji, koja će biti podijeljena u dvije faze, a s izvođačem radova, tvrtkom Kulić-Invest Vinkovci, zaključen je ugovor o javnoj nabavi za prvu fazu. Ugovorena vrijednost radova iznosi 948.545,63 kune s PDV-om.

A Središnji državni ured za demografiju i mlade, u okviru dodjele sredstava lokalnim jedinicama za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Općini Gunja odobrio je 750.000 kuna.

- Projekt smo nedavno prijavili na natječaj za Mjeru 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Očekujemo da će biti prihvaćen i da ćemo na taj način osigurati preostala sredstva i potpuno sagraditi i opremiti dječji vrtić - kaže načelnik Anto Gutić. Ukupna vrijednost projekta je približno 7.500.000 kuna. Gutić vjeruje da bi u idealnim okolnostima, ako sve bude prema planu, objekt do jeseni sljedeće godine mogao biti završen. Kapacitet vrtića bit će 32 polaznika, ondje će moći boraviti 12 mališana jasličke i 20 vrtićke dobi, a stavljanje u funkciju toga objekta značit će i otvaranje nekoliko radnih mjesta, što je za Gunju itekako važno.

Bit će sagrađen u Ulici Vladimira Nazora, na pogodnoj lokaciji, otprilike na sredini sela, jer se vodilo računa o jednakoj udaljenosti. Ondje je, uz vlastito zemljište, Općina otkupila i susjednu parcelu kako bi osigurala dovoljnu površinu, jer je uz vrtić predviđeno i uređenje manjeg parka i dječjeg igrališta.

Za potrebe vrtića najvjerojatnije će u funkciju biti stavljena profesionalna kuhinja u društvenom domu, gdje će za pripremu i dostavu obroka biti zaposleni kuhar i pomoćni kuhar, što će otvoriti prostor i za pripremu hrane korisnicima projekta “Pomoć u kući”.



Marija Lešić Omerović
ZA KVALITETNIJI ŽIVOT MLADIH OBITELJI
Gradnja dječjeg vrtića u Gunji još je jedan veliki iskorak kada je riječ o poboljšanju uvjeta života mladih obitelji. “Jako nam je važno da našim sumještanima, mladim obiteljima, u našemu selu pružimo sve mogućnosti i ponudimo sadržaje za što bolji i kvalitetniji život, kao što ih imaju stanovnici u drugim razvijenim sredinama. Vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti”, kaže načelnik Gutić. Općina će sufinancirati boravak mališana u vrtiću, a nastojat će, u okviru mogućnosti, roditelje što manje financijski opteretiti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike