Regija
NAPLATA PREMA VOLUMENU SPREMNIKA I BROJU PRAŽNJENJA

Cijena odvoza komunalnog otpada od rujna triput viša
Objavljeno 11. rujna, 2021.
NOVA BUKOVICA - Općina Nova Bukovica obavijestila je mještane na svome području da dosadašnji koncesionar za odvoz otpada tvrtka SLATINA KOM od 1. rujna 2021. prestaje prikupljati miješani komunalni otpad i biorazgradivi otpad, a novi je koncesionar tvrtka EKO-FLOR PLUS d.o.o. iz Oroslavja, koja je počela čipiranje (označavanje) spremnika za miješani komunalni otpad. Spremnici se obilježavaju RFID čipovima kako bi se usluga prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada mogla obračunavati po količini otpada, odnosno prema volumenu spremnika i broju pražnjenja. Osim RFID čipa, koji će biti utisnut u gornji lijevi rub spremnika, spremnik će biti označen i naljepnicom na kojoj će biti naznačen ID korisnika, adresa i šifra obračunskog mjesta te pripadajući barkod.

Radi zaštite okoliša i smanjivanja ukupne količine otpada, Općina je u naseljima postavila spremnike za odvojeno prikupljanje korisnog otpada. Stoga su mještani zamoljeni da u domaćinstvima razdvoje korisni otpad od nekorisnog, a sve ono što se može reciklirati da odlože u za to predviđene spremnike. Tako se razdvajaju staklo, papir i plastika. Ekokontejneri nalaze se u Novoj Bukovici na tri mjesta (Vinogradska ulica, Ulica Zrinskih i Frankopana i Ulica M. Gupca) te u središtima mjesta i kod mjesnih domova u Miljevcima, Bukovačkom Antunovcu, Breziku, Donjoj Bukovici, Gornjem Viljevu, Dobroviću i Bjelokovcu.

Miješani komunalni otpad prikupljat će se dva puta mjesečno (svaki drugi ponedjeljak), reciklabilni otpad jednom mjesečno (papir i karton, plastika, staklo, metal i tekstil), a krupni (glomazni) otpad jednom godišnje u količini od najviše pet prostornih metara. Otpad će se putem mobilnog reciklažnog dvorišta odvoziti svaka četiri mjeseca po pojedinim lokacijama.

– Cijene odvoza komunalnog otpada sada će biti triput veće, odnosno mjesečna će cijena biti na razini ranije tromjesečne. Mi smo u skladu sa zakonom proveli postupak javne nabave za koncesiju i javile su se dvije tvrtke, SLATINA KOM i EKO-FLOR PLUS. Izabrali smo tvrtku iz Oroslavja, jer je bila povoljnija i po cijeni i po kvaliteti usluge. To je najveća privatna tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi skupljanjem komunalnog i neopasnog otpada, a dobila je koncesiju i u Sopju, Podravskoj Moslavini, Čađavici, Mikleušu… - rekao nam je načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun. P. Žarković
Možda ste propustili...

SURADNJE VINKOVACA I BRČKO DISTRIKTA

Prvi je projekt uređenje vrtića

DOŽIVLJAJ ZA LJUBITELJE RIJEČI I GLAZBE

Književni susret sa Zlatkom Erjavcem

„SINOVI RAVNICE“ - STOŽERNA SNAGA OBRANE ŽUPANJSKE POSAVINE

Obilježena 30. obljetnica osnutka 131. brigade HV-a

Najčitanije iz rubrike