Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Osmero najzaslužnijih primilo javna priznanja
Objavljeno 11. rujna, 2021.
BELIŠĆE - U povodu početka manifestacije Belišćanska zlatna jesen, u Centru za kulturu "Sigmund Romberg" održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena javna priznanja najzaslužnijima.



Obraćajući se nazočnim uzvanicima, gradonačelnik Dinko Burić podsjetio je na stalnu potrebu prepoznavanja i vrednovanja pravih životnih vrijednosti poput zdravlja, što se posebno iskazalo u ovim pandemijskim vremenima te zajedništva i međusobne potpore "jer ono što se događa u Belišću nije djelo samo jednoga čovjeka, nego rezultat sinergije i zajedništva", kazao je. Uz gradonačelnika, skup je pozdravio i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, koji je istaknuo da Županija vodi računa o svakoj svojoj jedinici lokalne samouprave te je pohvalio dosad učinjeno u Belišću i izrazio nadu u nastavak napretka grada, kao i cijele županije. Uz njega, na skupu su govorili i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Benkovca Tomislav Klarica te predsjednica Gradskog vijeća Biograda na Moru Ivana Stamičar.



Odlukom Odbora za dodjelu javnih priznanja koju je potvrdilo Gradsko vijeće priznanja je primilo osmero laureata. Plaketu Grb Grada Belišća za doprinos u društvenom životu gradonačelnik Burić i predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić uručili su Nikici Muževiću, Udruzi Zvono, Antunu Sabi, Krunoslav Hornungu Velji, Suzani Krčmar i Janji Čeliković, a Plaketa S. H. Gutmann, koja se dodjeljuje za osobit doprinos u gospodarskom životu, uručena je Tvornici elektroopreme TEO Belišće d.o.o. i OPG-u Slađana Novosela, koji je zahvalio u ime nagrađenih.



Program je nastavljen otvorenjem izložbe "Stari bunari belišćanskog kraja - zaboravljeni izvori života" te izvedbom monodrame "Đuka Begović" na gradskom bazenu. L. Aničić
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike