Sport
RUKOMETAŠI SPAČVE-VINKOVCI UOČI PAKET24 PREMIJER LIGE

Pokraj nedodirljivog PPD Zagreba u Ligu za prvaka
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Novo i normalno! Tako bismo mogli nazvati novo izdanje Paket24 Premijer lige za rukometaše, koje počinje sljedećeg vikenda. Nakon dužeg vremena u natjecanje će od početka prvenstva biti uključene naše dvije najbolje momčadi, PPD Zagreb i NEXE. I to je ono "novo normalno".



Ono što je još uvijek neobično jest da je Liga podijeljena u dvije skupine sa po osam momčadi. U Ligi A uz prvaka PPD Zagreb igrat će i drugi slavonski predstavnik Spačva-Vinkovci. Nakon 14 odigranih kola dvokružnim sustavom prve tri momčadi iz obje skupine činit će Ligu za prvaka, a ostali će igrati u Ligi za ostanak.

- Naš je cilj pokušati ostvariti plasman u Ligu za prvaka, od koje smo prošle godine bili daleko, ali smo igrali u prethodnom izdanju, kada smo prvi put igrali i u europskim natjecanjima. U našoj skupini PPD Zagreb je nedodirljiv i objektivno apsolutni favorit, a za druga dva mjesta borit će se Gorica, Dubrava, Poreč i mi. Možda se još netko uključi u tu borbu - smatra Josip Mečić, trener Spačve-Vinkovci.

U Ligi A igrat će Spačva-Vinkovci, PPD Zagreb, novi premijerligaš Rudar, Umag, Karlovac, Poreč, Dubrava i Gorica. Vinkovčani počinju u subotu u Umagu,

- Jako je važan start i kako ćemo se prikazati. To je bitno za samopouzdanje. Imamo problema s ozljedama. Nađa i Vašarevića neće biti sljedećih mjesec-mjesec i pol, a Mihaljevića i Volodera vjerojatno do kraja polusezone. Umag nam je nezgodno otvaranje, ali i prilika za bodove - smatra Mečić.

Spačva-Vinkovci promijenila je momčad u odnosu prema prošloj sezoni, ali se može reći kako su svi igrači koji su stigli dobre alternative za one koji su otišli. Jesu li i bolji, pokazat će već prve utakmice. Tako su klub napustili desno krilo Buntić, koji je otišao u grčki Olympiakos, Nedić i Matej Radović vratili su se u Osijek, a Danilo Radović otišao je u Dinamo iz Pančeva. Ivan Lišnić posuđen je Borovu. U Vinkovce je iz Osijeka stigao Tin Kuže, inače srednji vanjski, koji sada pokriva i krilnu poziciju, braća Pešić iz Brčkog, koja također pokrivaju vanjske pozicije, i desnokrilni Marin Božičević, član kadetske reprezentacije Hrvatske, koja je ovog ljeta osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu. Božičević, inače iz Starih Mikanovaca, prošlih je sezona igrao u RK Đakovo. K. Lacković
Josip Mečić

trener Spačve-Vinkovci

PPD Zagreb je nedodirljiv u našoj skupini, a za preostala dva mjesta koja vode u Ligu za prvaka borit će se Dubrava, Gorica, Poreč i Spačva.

Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike