Sport
KK VRIJEDNOSNCE OSIJEK

Kadar kompletiran deset dana prije starta prvenstva
Objavljeno 10. rujna, 2021.
U pet dosadašnjih prijateljskih provjera košarkaši s Drave nisu uspjeli ostvariti pozitivan rezultat

Osječki košarkaši uskoro kreću u novu premijerligašku sezonu. Desetak dana prije prve službene utakmice Vrijednosnice Osijek uspjele su i kompletirati kadar, koji će imati samo jednu zadaću, sačuvati elitni status.



U novi ciklus "brokeri" kreću s puno promjena. Novi je trener, puno je svježih lica u svlačionici, a listu ovoljetnih akvizicija zaključio je Australac/Južnosudanac Anyiarbany Makoi aka Jackson Makoi. On je odmah nakon dolaska odradio utakmicu, petu u sklopu priprema; košarkaši s Drave igrali su u Gradskom vrtu, a protivnik je bila Sloboda Tuzla, koja je bez većih problema nanijela poraz domaćinu. Prije tog dvoboja četiri provjere odigrane su u gostima (tri u Mađarskoj, jedna u Subotici), a prvi test u Gradskom vrtu samo je potvrdio da treneru Marku Mandiću neće biti lako i da ga čeka puno posla.

- S Dolaskom Makoija zaključili smo, vjerojatno, listu dolazaka. Odradio je jedan trening, potom i provjeru s Tuzlacima, ali naravno da će trebati vremena da se prilagodi novoj sredini. Ne samo njemu nego i ostalima koji su nam stigli ovog ljeta. Tek sada smo kompletni, na neki način ovo je onda i početak pravih priprema. Vremena nema, sezona počinje 18. rujna, a do tada ćemo odigrati još dvije priajteljske utakmice na našem parketu - kaže Mandić, koji također uskoro kreće u samostalnu trenersku avanturu, pred njim je prva seniorska sezona na klupi.

Ako je suditi po pripremenim utakmicama, jasno je da stvari nisu posložene kako treba. Rezultat u tim utakmicama nije primaran, ali ipak malo bode oči kada se gubi s uvjerljivom razlikom. Najmanja je bila ona protiv Tuzlaka, zaostatak je na kraju bio 12 poena.

- Nisam zadovoljan kako smo obrambeno odradili prvo poluvrijeme, primili smo čak 65 poena. Takve stvari su nedopustive, stoga je očito na čemu moramo poraditi. Ali, kao što sam već naglasio, tek sada smo u punom sastavu. Uigravanje ne ide preko noći - svjestan je situacije Mandić, koji će pokušati ubrzati neke stari, ako to bude moguće.

Tijekom prirema bilo je i nekih problema s ozljedama, koje su trenutno sanirane. Najviše problema imao je mladi reprezentativac Vito Porobić, koji se tek odnedavno uključio u puni trenažni proces.

- Najvažnije je da ovo vrijeme prije početka prvenstva odradimo kompletni. Imat ćemo ukupno šest tjedana priprema, a u punom sastavu nismo bili ni puna dva. Ja se isto još uhodavam u novoj ulozi - priznaje Marko Mandić, trener Vrijednosnica Osijek.



Nino Benčina
JOŠ DVIJE PROVJERE PRIJE DOLASKA SONIK PUNTAMIKE
Sastav Vrijednosnica protiv Slobode bit će i onaj koji kreće u borbu za premijerligaške bodove. U porazu protiv Tuzlaka 84:96 (24:33, 15:32, 22:11, 23:20) igrali su: Makoi 12, Nekić 2, Lisica 10, Filipović, Tomljenović 5, Tokić 7, Špehar, Porobić 16, Bošnjak 7, Topolović 25, Jurić i Mudri. HT Premijer liga počinje za osam dana, a Vrijednosnice Osijek imaju domaću premijeru, u Gradski vrt stiže Sonik Puntamika. No prije ogleda sa Zadranima košarkaši s Drave odigrat će još dvije prijateljske provjere na domaćem parketu. U subotu (17) stiže mađarski PVSK Veolia, a nakon sastava iz Pečuha, u utorak, generalna je proba protiv subotičkog Spartaka.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike