Crna kronika
SLAVONSKI BROD: POLICAJCI MU ODUZELI AUTOMOBIL

Nevezan vozio auto pijan, iako ne smije, a nije vezao ni dijete u autosjedalici
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Za neke osobe prometna pravila jednostavno ne vrijede. Plaćali su do sada nemale novčane kazne, oduzimana su im vozila, poništavane vozačke dozvole, bili su i u zatvoru, no oni i dalje sjedaju u vozila, bilo pijani, bilo pod zabranom. Zatvorska kazna sada prijeti 34-godišnjaku kojeg je policija za upravljačem automobila zaustavila u Slavonskom Brodu.U srijedu su prometni policajci u Ulici Pavla Radića, u Slavonskom Brodu, prilikom redovitog nadzora prometa zaustavili automobil kojim je upravljao 34-godišnjak. Prometni prekršaji potom su se počeli nizati. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je kako 34-godišnjak vozi auto za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola. Kako su policajci posumnjali da je pijan, obavljen je alkotest koji je pokazao da vozač u krvi ima 1,85 promila. Treći prekršaj mu je bio nevezanje pojasa, a onaj četvrti, i najteži, tiče se vožnje djeteta koje se nalazilo u autosjedalici, jer ni dijete nije bilo vezano. Dovoljno bi bilo samo malo jače kočenje pa da dijete ispadne iz autosjedalice, a to nerijetko završava s teškim ozljeđivanjem, pa i smrću djeteta.

Kako je pijani 34-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja, policajci su ga odvezli u policijsku postaju na triježnjenje. Prethodno su nazvali majku djeteta, objasnili joj situaciju, nakon čega je ona došla u policijsku zgradu i preuzela brigu o djetetu. Policajci, u skladu sa svojim ovlastima, privremeno su oduzeli automobil 34-godišnjaka, a o daljnjoj sudbini vozila odlučit će nadležni sud. Pijani vozač prijavljen je mjerodavnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Inače, prometni će policajci i dalje pojačano nadzirati promet u zonama škola, ali i kako se prijevoze djeca.

Još jedno vozilo privremeno je oduzeto i u Pakracu. U srijedu, oko 16 sati, u Ulici Ivana Gundulića, policajci su prilikom kontrole prometa zaustavili kombi Volkswagen, požeških registracijskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac do 15. listopada 2022. zabranjeno polaganje vozačkog ispita, upravljao 52-godišnjak. Budući da je on povratnik u činjenju prekršaja, uhićen je te mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao. Također je smješten u posebnu prostoriju policije, a u četvrtak ujutro priveden je u Općinski sud u Bjelovaru. Protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić
Odluka o policijskom oduzimanju vozila privremena je, a sada se čeka odluka nadležnog suda

Možda ste propustili...

IZNENADIO JE I PROMETNE POLICAJCE

Vozio auto s 4,27 promila