Osijek
EVANGELIČKA CRKVA U HRVATSKOJ IMA SVOJ ODBOR ZA MLADE

Djeca iz Osijeka u kampu u Selcima
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Evangelička Crkva u Hrvatskoj već cijeli niz godina organizira ljetne kampove za djecu koji imaju za svrhu najmlađima omogućiti poduku o vjeri, uz mnogo igre, zabave i uživanja u moru. Zadnjih godina ovaj ljetni kamp održava se u jednom hostelu u Selcima pokraj Crikvenice.



Prema riječima Davorke Horvat, evangeličke pastorice iz Legrada, ove je godine u radu kampa sudjelovalo tridesetak djece. Ljetni kamp Evangeličke Crkve u Hrvatskoj održan je od 5. do 15. srpnja.

- S nama zajedno bila su djeca iz evangeličkih crkvenih općina u Osijeku, Kutini, Rijeci, Velikim Zdencima, Slavonskom Brodu i Legradu. Svaki bi nam dan obično počinjao tjelovježbom. U tome smo imali veliku pomoć plesne skupine iz Brazila M18. Suradnja s njima bila je zanimljiva i zato što su djeca imala prilike s njima progovoriti engleski. U vrijeme epidemije koronavirusa takva komunikacija nije bila moguća. Potom bi slijedili doručak, kratka pobožnost i biblijska predavanja. Nakon tog dijela otišli bismo na kupanje u moru. Nakon ručka imali bismo odmor i radionice koje smo organizirali svakoga dana. Opet bismo zajedno s djecom otišli na kupanje. Nakon večere organizirali smo različite zabavne programe, poput talent showa. Djeci je sigurno bio zanimljivi i izlet brodom. Sve skupa, imali smo jako bogat program. Naša djeca mogla su na ljetnom kampu mnogo toga naučiti, družiti se i doživjeti. Održavalo se sve u opuštenoj atmosferi. Na kraju ljetnog kampa održano je i bogoslužje u kojem su sudjelovala i djeca. Uistinu je cijeli kamp bio njima podređen - rekla nam je Horvat.

Davorka Horvat nije bila jedina pastorica s djecom u Selcima. S njom zajedno u ljetnom bila je i pastorica Elina Braz de Almeida, župnica u Kutini, đakonica Iva Vekić iz Velikih Zdenaca i profesorica Ivana Krešić. Ljetni je kamp financirala Evangelička Crkva u Hrvatskoj, u suradnji s Finskom evangeličkom luteranskom misijom koja djeluje u Hrvatskoj, a manju svotu novca platili su i roditelji. Ljetni je kamp organizirao Odbor za mlade Evangeličke Crkve u Hrvatskoj.

Pastorica Horvat inače jako dobro poznaje Osijek, jer je ovdje studirala na tadašnjem Evanđeoskom teološkom fakultetu, a za naš grad vezuje ju i činjenica da je 2016. ordinirana za pastoricu u evangeličkoj crkvi u Jägerovoj ulici.



Draško Celing
Najčitanije iz rubrike