TvObzor
PICKBOX NOW: DETEKTIVSKA TRILOGIJA O JACKU IRISHU

Filmovi temeljeni na popularnim romanima Petera Templea
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Tri nagrađivana filma o privatnom detektivu Jacku Irishu stigla su na Pickbox NOW. “Nenaplaćeni dugovi” (Bad Debts, 2012.), “Crna plima” (Black Tide, 2012.) i “Žarište zločina” (Dead Point, 2014.) oduševit će vas savršenom kombinacijom detektivske zagonetke, neobične akcije i autentičnog humora. U glavnoj ulozi je australski glumac Guy Pearce, a glumi bivšeg odvjetnika koji sada radi kao privatni detektiv i utjerivač dugova.



Filmovi o Jacku Irishu temelje se na popularnim detektivskim romanima Petera Templea, koji je nagrađen za najbolje kriminalističke romane. Radnja je smještena u Melbourne, u Australiji, isprepletena Jackovom osobnom pričom i supruginim ubojstvom, s naglaskom na slučajevima na kojima radi kao privatni detektiv. U filmu “Nenaplaćeni dugovi” Jackov bivši klijent želi njegovu pomoć, no Jack nije zainteresiran jer još pati zbog suprugina ubojstva. No tog istog klijenta uskoro ubiju, što natjera Jacka da preispita svoju prošlost, za koju je mislio da ju je napustio zauvijek. U nastavku “Crna plima” Jacku ne nedostaje prijatelja, no njegovih je članova obitelji vrlo malo. Njegova je supruga ubijena, a s ocem nema nikakav odnos. Kad s njim kontaktira Des Connors, posljednja veza između njega i oca, tražeći da mu pomogne pronaći njegova nestalog sina, Jack je vrlo sretan što mu može pomoći. No katkad sinovi nestanu s razlogom... Kako Jack počinje raditi na slučaju, otkriva da je Gary Connors čovjek koji nešto skriva, a njegovi prijatelji imaju još mračnije tajne. U “Žarištu zločina” visokopozicionirani sudac unajmi Jacka da pronađe misterioznu crvenu knjigu. Jack prihvati posao, što ga odvede u svijet vlasnika seks-klubova, krijumčara droge i zloslutnih ubojica.

Australski je glumac, glazbenik i pjevač Guy Pearce (L. A. Confidential, Memento) Jack Irish, odvjetnik koji se sada bavi utjerivanjem dugova i pronalaženjem nestalih ljudi, mrtvih ili živih. Jack još pati zbog ubojstva supruge, koju je ubio njegov mentalno nestabilni bivši klijent. Marta Dusseldorp (BlackJack, Crownies) glumi Lindu Hillier, novinarku koja započinje neobičnu romantičnu vezu s Jackom te se uključuje u njegove razne istrage. Aaron Pedersen (City Homicide) u ulozi je Cama Delroya, jednog od Jackovih najboljih prijatelja. On je strog i tvrd, ali meka srca te svoje slobodno vrijeme često provodi tako što Jacku pomaže na slučajevima na kojima radi. Roy Billing je Harry Strang, zaljubljenik u utrke konja koji često zapošljava Jacka i Cama.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”