Osijek
DAN MJESNOG ODBORA VIŠNJEVAC

Komunalna rješenja u suradnji s Gradom
Objavljeno 8. rujna, 2021.
U prigodi obilježavanja Dana Mjesnog odbora i crkvenog goda Male Gospe, u Višnjevcu je u srijedu održana svečana sjednica Vijeća MO-a, kojoj je nazočio i Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika. Mirko Ivković, predsjednik Vijeća, zahvalio je gradskoj administraciji na dosadašnjoj suradnji i realizaciji kapitalnih projekata. Jedan od njih upravo se realizira - rekonstrukcija cestovnog mosta preko kanala Petruš. Investicija je to vrijedna dva milijuna kuna.

Ipak, bila je ovo i prilika da se još jednom upozori na akutne višnjevačke tegobe, prije svega želja je to za rješavanjem pitanja odvodnje oborinskih voda koje sve učestalije poplavljuju višnjevačke prometnice i kućanstva. Ivković predlaže da se model zacjevljenja otvorenih kanala nađe kroz jedinstveni projekt koji bi se mogao realizirati sredstvima iz EU fondova.

Vulin priznaje da su, iako su tek odnedavno preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom, svjesni kako se očekuje brzo djelovanje. Zacjevljenje oborinskih kanala jest jedan od prioriteta, to više jer se on pojavljuje i u ostalim dijelovima grada. Kako bi se što efikasnije pristupilo rješavanju i ostale komunalne problematike, Vulin je najavio kako će gradska uprava, zajedno s direktorima gradskih komunalnih tvrtki, održavati zajedničke sastanke s predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Nakon sjednice uslijedilo je odavanje počasti poginulim braniteljima Višnjevca kod spomen-obilježja u Perivoju hrvatskih branitelja. Ove je godine bio i bogat vjerski program, osim liturgijskih slavlja održan je koncert zagrebačkog zbora "Collegium pro musica sacra". D. Kuštro
NA MALU GOSPU VIŠNJEVČANI ČASTE

Višnjevčani su, tradicionalno, dobri domaćini svima koji k njima dođu na obilježavanje kirbaja u povodu Male Gospe. No prilika je to i da se predstavi višnjevačka izvrsnost, održana je svečana akademija na kojoj su se sumještanima sa svojim programom predstavila djeca iz vrtića, učenici osnovne škole i članovi udruga. Pamtit će se i velika fišijada. Tu je i humanitarna nota, na malonogometnom turniru prikupljena su sredstva koja su donirana peteročlanoj višnjevačkoj obitelji. D.Ku.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike