Sport
ULTRA TRAIL DU MONT BLANC

Pothvat za pamćenje: Majetić i Šokčić osvojili Mont Blanc
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Ultra Trail du Mont Blanc neformalno je svjetsko prvenstvo, najizazovnija i najcjenjenija trail staza na svijetu, a ove su je godine finiširala dva člana osječkog Žutog šešira - Dario Majetić i Petar Šokčić. Pokušao ju je svladati i Tomislav Bilandžić, ali je zbog problema s ozljedom morao odustati na 80. kilometru.

Stići od starta do cilja 171 kilometar duge planinske staze UTMB-a pravi je pothvat, već sam pogled na konfiguraciju staze, koja ima čak 10.000 metara uspona i još više spusta, ulijeva strah i golemo strahopoštovanje prema tom čudu prirode, pa je jasno koliki je uspjeh prijeći ju trčeći. Na startu u francuskom Chamonixu bilo je oko 2500 natjecatelja iz cijeloga svijeta, trećina ih nije stigla do cilja, ali Majetić i Šokčić jesu. Bilo je izazova, teških dionica, nespavanja i iscrpljenosti, trčalo se i dvije pune noći i gotovo dva dana, privikavalo se na veliku nadmorsku visinu (nekoliko puta 2500 metara), izmjenjivali su se vjetar, hladnoća, sunce, vrućina..., ali Osječani nisu razmišljali o odujstajanju. Kad su se već upustili u avanturu istrčati Ultra Trail du Mont Blanc i bili među 2500 sretnika koji su upali na utrku, željeli su priču završiti do kraja. I uspjeli su.

Ultra Trail Mont Blanc prolazi kroz osamnaest francuskih, talijanskih i švicarskih općina u podnožju Mont Blanca. Vremensko ograničenje za završetak utrke je 46 sati i 30 minuta, a Osječani su do cilja stigli u tom vremenu, odnosno mnogo prije ograničenja. Osječki dvojac u Slavoniji nije imao prilike za prave planinske pripreme, ali su uz mnogo improvizacije, želje i htjenja uspjeli svladati i tu najizazovniju i najveću trail utrku. I. Li.

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike