Mozaik
VIKEND ZA LJUBITELJE VINA I GLAZBE 10. I 11. RUJNA

WINE & BIKE TOUR u Erdutu donosi proslavu umjetnosti i vina uz koncert Natali Dizdar
Objavljeno 9. rujna, 2021.

WINE & BIKE TOUR Erdut 2021. održava se 10. i 11. rujna u organizaciji Općine Erdut i Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te u suorganizaciji Udruge vinara i vinogradara Erdut, PORC-a Erdut, Sportske zajednice Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice općine Erdut i Kreativne agencije Adverta.Početkom berbi grožđa dionizijska je to manifestacija kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i posljednji dani ljeta na obalama Dunava, a subotnja večer bit će uljepšana koncertom Natali Dizdar - u zagrljaju Dunava.Od 2014. godine, kada je održan prvi put, WINE & BIKE TOUR Erdut privlači velik broj posjetitelja u erdutsko vinogorje. Ovogodišnji WINE & BIKE dočekuje u erdutskom kraju turiste bogatim mozaikom dramskog i glazbenog programa, biciklističko-vinskom utrkom, vođenim vinskim degustacijama, pjenušavim doručkom i Danom otvorenih podruma erdutskog vinogorja.

U petak, 10. rujna, od 19 sati do 20.30 održat će se predstava "Šund naš svagdašnji" Adam Scene uz slobodan ulazak na lokaciji Društvenog doma Erdut u Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš - Erdut). U subotu, 11. rujna, od 10 do 12 sati održat će se WINE & BIKE biciklističko-vinska utrka na ruti Aljmaš - Erdut. Natjecateljima će zadatak biti pronaći vinske butelje na "skrivenim" mjestima uz rutu, a pobjednik utrke bit će sudionik koji uspije na cilj u Erdutskim vinogradima donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju skupljene butelje, a pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu. Od 10 sati je Dan otvorenih podruma u vinarijama. Od 10 do 14 sati održat će se Pjenušavi doručak erdutskog vinogorja, a pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, Vinarije Siber i TZ Osječko-baranjske županije predstavit će se pjenušava vina erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije. Lokacija je Vinarija Siber, Erdut, Cesta Svetog Martina. Od 17 do 18.30 bit će vođena degustacija vina na lokaciji Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut.Koncert Natali Dizdar bit će od 20 do 21.30 na vidikovcu na istoj adresi, a na istoj lokaciji od 18 sati do pola noći zabava će biti uz DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa, ulazak je slobodan.Darko Pejić
Od 2014. WINE & BIKE TOUR Erdut privlači velik broj posjetitelja u erdutsko vinogorje

Možda ste propustili...

SMRTONOSNI PUCANJ ALECA BALDWINA

Istraga usmjerena na dvije osobe

OSJEČKI BOLERO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Gabrijelu Mihaliku zlato, Anastasiji Ičević bronca

“THE TOWER OF MONTEVIDEO”

Damon Albarn ima novi singl

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON DUŽE STANKE ĐAKOVČANI PONOVNO U GLAVNOM GRADU

Dyaco nastupa u Zagrebu 4. listopada

2

U SKLOPU SVJETSKE TURNEJE 2022.

Koncert latinosenzacije Malume i u Zagrebu

3

ORBITAL REEF

Bezos će graditi svemirsku postaju