Sport
ŽOK OSIJEK U PUNOM POGONU

Završne provjere rezervirane za uigravanje postave
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Odbojkašice s Drave dodatno pomlađene za novi natjecateljski ciklus koji kreće 2. listopada

Trenažne aktivnosti u sklopu priprema za novu sezonu za odbojkašice Osijeka ušle su već u peti tjedan. Do prve službene utakmice odbojkašice s Drave imat će iza sebe dva mjeseca priprema, koje se zasad odvijaju prema planu i programu.



Trener Tomo Paun na okupu ima 15 igračica, ima i promjena u odnosu prema prethodnom natjecateljskom ciklusu. Tako u svlačionici više nisu Ema Kolarić, Karla Šimunec, Jana Gregurić i Larisa Pauletić. Riječ je o kvartetu koji je pripadao stožernom dijelu sastava, koji je posljednju sezonu okončao na devetom mjestu Superlige, ali ipak daleko od opasne zone.

- Prve dvije bile su standardne i naše najiskusnije igračice. Odlučile su zaključiti karijeru, a Pauletić je otišla nakon što je u našim redovima provela tek drugi dio prošle sezone na posudbi iz Poreča - kaže trener osječkog ženskog superligaša, koji pak ima dovoljno klupskih rezervi kako bi se popunio najjači pogon.

- Novo lice je Brođanka Ružica Dumančić, a nije bilo potrebe za nekim dodatnim aktivnostima u prijelaznom roku. Priključili smo igračice iz naše druge ekipe, neke od njih već imaju superligaških inuta (M. Lovrić, Weinand, Rajndl), a nakon propuštene sezone zbog ozljede suigračicama se ponovno priključila tehničarka Dora Gadžić - referira Paun, koji je već 2. kolovoza krenuo s pripremama. Naravno, odigrano je i nekoliko prijateljskih provjera, a bit će ih još do starta prvenstva 2. listopada.

- Gostovali smo kod zagrebačke Mladosti i Dinama, ugostili smo Varaždin i u tim sam utakmicama dao priliku svim igračicama. Sve se imaju prigodu nametnuti u još dvije provjere, a nakon toga plan je odigrati još pet-šest utakmica, u kojima bismo uigravali startnu postavu. Konkurencija je zdrava, igračice dobro rade, nema problema s ozljedama, stoga želimo u takvom raspoloženju dočekati početak sljedećeg mjeseca i start borbe za bodove - kaže trener odbojkašica Osijeka Tomo Paun.



Nino Benčina
4

igračice koje su bile u rosteru prošle sezone neće s odbojkašicama s Drave krenuti početkom listopada u novu natjecateljsku sezonu

NOVA KAPETANICA ZA NOVU SEZONU
Nakon odlaska najiskusnijeg dvojca, kapetanska vrpca dobila je novu vlasnicu. Tu ulogu zaslužila je srednja blokerica Anja Jurić, koja će suigračice premijerno predvoditi 2. listopada u 1. kolu Superlige protiv Splita u Gradskom vrtu. Uz nju, za ŽOK Osijek u sezoni 2021./22. igrat će: Rea Rajndl, Lucija Lizatović, Dora Gadžić (tehničarke), Mia Kainz, Nika Županić (libera), Ivana i Marija Lovrić, Taisa Weinand, Ružica Dugandžić (primači), Tatjana Gajić, Karla Kolobarić (dijagonale), Anja Matković, Ira Merkeš, Aurela Štebih i trenutno ozlijeđena Lara Matusina (srednji blokeri)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike