Regija
UDRUGA HVIDR-A SLATINA

Braniteljske igre i ugodno druženje
Objavljeno 8. rujna, 2021.
SLATINA



Udruga HVIDR-a Slatina organizirala je braniteljske igre članova udruge HVIDR-a na području Virovitičko-podravske županije.

Sudionici igara, hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata iz Slatine, Virovitice i Orahovice, u pratnji gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, njegova zamjenika Ilije Nikolića i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mate Bubaša uoči igara u koloni su otišli do spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i zajedno odali počast svojim nekadašnjim suborcima. Pozdravljajući sudionike, domaćin, predsjednik Udruge HVDR-a Slatina Ilija Nikolić, istaknuo je da cilj igara nije pobjeda, nego ugodno druženje u vrijeme kad koronakriza izaziva psihološke i druge probleme. Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš izrazio je žaljenje što se na obilježavanja obljetnica ratnih događanja odaziva sve manje branitelja, ali i ostalih mještana.

– Polako se gubimo u vremenu, ali nažalost, i između nas postoji nepotrebni jaz. Mi smo najranjivija skupina ljudi, najbolesniji i najprije odlazimo, pa pokušavamo bar naše članstvo okupiti. HVIDR-a po Statutu ne može obavljati pomlađivanje jer nema upisa novih članova pa je upitno tko će udrugu voditi za koju godinu. A kad je riječ o vlasti, još uvijek najveću potporu imamo u Slatini. Najviše sredstava i opreme dobivamo od Grada Slatine, na svaku zamolbu odazovu se i pomognu - rekao je Bubaš i najavio igre županijske HVIDR-e.

Gradonačelnik Ostrošić još jednom je naglasio da je HVIDR-a najaktivnija braniteljska udruga te je izrazio žaljenje što se pojavljuju organizacije s dva-tri čovjeka koji vuku svaki na svoju stranu, umjesto da se sve organizacije ujedine, okrupne i međusobno se podupiru.

Hrvatski vojni invalidi nastavili su druženje uz prijateljska nadmetanja u visećoj kuglani, pikadu i streljaštvu zračnom puškom. P.Ž.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike