Sport
HUMANITARNI NOGOMETNI TURNIR "BARABER KUP 2021"

Hrvatska i Belišće za Mateja Torjanca
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Na belišćanskom Gradskom stadionu okupila se slavonsko-baranjska nogometna mladost, a svi su na turniru "Baraber kup 2021" sudjelovali kako bi pomogli teško bolesnom Mateju Torjancu, čiji se život nedavno okrenuo za 360 stupnjeva.

Proljetos je to trebao biti jedan od svakodnevnih i uobičajnih treninga trinaestogodišnjeg Mateja u školi NK Belišće, ali mu je iznenada pozlilo, a ono što je slijedilo bilo je strašno. Otkazao mu je lokomotorni sustav, Matej je danas u invalidskim kolicima, no, pun optimizma, vjeruje kako će ponovno obuti kopačke, odjenuti dres i trčati belišćanskim igralištem. Riječi ohrabrenja, dobrih želja i pomoći Mateju proteklih su mjeseci uputili hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, braća Niko i Robert Kovač, Dario Srna, Domagoj Vida, Borna Barišić, Mateo Kovačić, trener Osijeka Nenad Bjelica, omiljeni Matejev igrač Pero Bočkaj... Podršku su mu došli dati i njegovi vršnjaci koji su zaigrali na "Baraber kupu 2021" - mladi nogometaši Belišća, Valpovke, Čepina, Feška, Vukovara 1991, Đakovo Croatije, Grafičara, BSK Terme Bizovac, Borca iz Kneževih Vinograda i pobjednika, Slavonije iz Požege.

Sav prihod s turnira ide za pomoć u liječenju Mateja Torjanca, a bilo je lijepo vidjeti osmijeh na njegovu licu tijekom druženja s vršnjacima iz cijele Slavonije i Baranje, koji su se rado odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji NK Belišće. Z. Kaptalan
Druga smo reprezentacija svijeta u nogometu i prva u humanitarnim akcijama i pomoći kada je potrebno

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike