Regija
EDUKACIJA VALPOVČANA

Na Akademiji robotike
Objavljeno 8. rujna, 2021.
DUBROVNIK/VALPOVO



Posljednjih dana školskih praznika učenici 2.TE (tehničar za elektroniku) Srednje škole Valpovo Ivano Markanović, Luka Mitrović i Tomislav Sabolić, u pratnji profesora Borisa Puljeka, sudjelovali su na Ljetnoj akademiji robotike "DuBrotic", koja se održavala u sklopu projekta "Regionalni centar kompetentnosti - Slavonika 5.1". Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali".

Kako nam je kazao profesor Puljek, za valpovačke srednjoškolce to je bio izniman doživljaj jer su u sklopu Ljetne akademije bile organizirane radionice na kojima su učenici usvojili nova znanja u području sklapanja i programiranja mobilnih robota, 3D modeliranja te 3D printanja i izrade mobilnih aplikacija. Tijekom radionica učenici su imali prilike upoznati vršnjake iz srednjih škola iz svih pet slavonskih županija, koje također sudjeluju u projektu.

Osim edukacijskih sadržaja, učenici su imali priliku upoznati i znamenitosti Dubrovnika, čija je kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a, a slobodno vrijeme bilo je u pravilu rezervirano za kupanje. L.A.
U projektu su sudjelovale srednje škole iz svih pet slavonskih županija

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike