Osijek
STANOVNICI DIVALTOVE ULICE UPOZORAVAJU:

Razraslo grmlje potencijalna opasnost
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Na biciklističku stazu na dijelu Divaltove ulice, otprilike od kućnog broja 30 do 40, već se neko vrijeme nadvija ukrasno grmlje koje se ondje nekontrolirano širi, kako nam se požalio jedan naš čitatelj, računajući na reakciju nadležnih. Grmlje se, naglašava, ne širi samo na biciklističku stazu, nego i na parkirna mjesta koja se nalaze parelelno s njom, zbog čega svi oni koji ondje parkiraju moraju dobro pripaziti da ne bi oštetili svoja vozila. Tu je i problem sigurnosti, jer se zbog tolikog grmlja smanjila preglednost, pa je stanarima koji moraju prijeći preko biciklističke staze kako bi ušli u svoja dvorišta vrlo teško uočiti bicikliste.

- Kada s ceste ulazim u dvorište zgrade, presijecam biciklističku stazu, a bicikliste jedva vidim od tog prebujnog, rekao bih podivljalog grmlja. Oni ponekad znaju juriti, pa koliko god oprezan bio, ne samo ja, nego i susjedi, bojim se da bi moglo doći do sudara. A sada su tu još i vozači romobila koji su i brži i teže uočljiviji - požalio nam se stanovnik Divaltove koji apelira na Unikom da orezivanjem grmlja riješi ovaj problem, odnosno otkloni potencijalnu opasnost.

Kako je Unikom u posljednje vrijeme krenuo u slične akcije u drugim naseljima i reagira na pozive građana, kako je to bilo, primjerice nedavno na Jugu 2, vjerujemo da će na red doći i ova vrlo frekventna ulica.

I. Alilović
Najčitanije iz rubrike