Sport
SLOVENIJA JE SLJEDEĆI SUPARNIK VATRENIH

Kek: Hrvatska može biti najteži i najlakši susret
Objavljeno 6. rujna, 2021.
Slovenija je sljedeći suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine te će u utorak gostovati na splitskom Poljudu. Poput Vatrenih, i naši sjeverni susjedi u rujnu su u dvije utakmice uzeli četiri boda. Za razliku od nas, oba su dvoboja igrali kod kuće, u Ljubljani, gdje su najprije remizirali sa Slovačkom (1:1), a potom minimalno svladali Maltu (1:0). Strijelac je bio Lovrić (44-11m), a Slovenci su u završnici zapucali još jedan kazneni udarac, točnije Šporar.



Druga pobjeda u ovim kvalifikacijama, nakon startne protiv Hrvatske (1:0), bila je najvažniji epilog ogleda s Maltežanima, kojim slovenski izbornik Matjaž Kek nije bio najzadovoljniji.



- Dogodilo se ono najvažnije - pobijedili smo. Bili smo dosta nervozni i do pobjede smo došli teško. Ali piše se pobjeda, a ostalo se zaboravlja, najvažniji su bodovi. Činili smo pogreške, nismo pokazali dovoljno odlučnosti i agresivnosti. Vidi se da neki igrači fizički nisu na dovoljno visokoj razini, čeka nas težak put dalje - rekao je Kek čiju momčad u utorak čeka gostovanje u Splitu kod Hrvatske.



- To može biti i najteža i najlakša utakmica, ovisi o tome kako se gleda. Ako si prestrašen, onda će biti najteža, a ako si optimističan i samouvjeren, onda može biti najlakša. Znamo kamo idemo i jasno je da je Hrvatska favorit, ali uvjeren sam da ćemo u Splitu igrati bolje nego protiv Malte i nadam se pozitivnom rezultatu. Što se Poljuda tiče, to je inspiracija i izazov. Ne vjerujem da će nas Hrvati podcijeniti, bit će motivirani, pogotovo zbog poraza u Stožicama u našem prvom dvoboju. Vidjet ćemo, mislim da su odlučnost i hrabrost najvažnije, ako bude drukčije, moguće je da nas Hrvati "pregaze" - dodao je Kek.



Goran Roguljić
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike