Osijek
PLETER CHAPTER CROATIA

Harley-Davidsoni okupirali
Baranju i središte Osijeka
Objavljeno 5. rujna, 2021.
Pedesetak motocikala bili su na korzu rođendanski poklon za ljubitelja Harleya iz Tenje

I dok su proteklih dana Zagreb i Opatiju okupirali hiperautomobili, Osijek i Baranju tijekom vikenda osvojilo je 50-ak Harley-Davidsona. Riječ je o "Projektu 5 bodova", kojima Pleter Chapter Croatia, dio internacionalne organizacije Harley Owners Group, želi spojiti četiri krajnje točke Hrvatske (sjever, jug, zapad, istok) i centar svijeta (Ludbreg).

Karavana Harley-Davidsona krenula je iz Zagreba put Baranje u subotu u jutarnjim satima, a do odredišta u Karancu vozilo se starom, posavskom cestom, a potom preko požeške doline i Našica došlo se do Osijeka i Baranje. Nedjelja je bila pak rezervirana za posjet Osijeku, a prilikom dolaska na kavu, Harleyi su ispunili gotovo cijeli stari korzo. A pred kafić "Korzo" stigli su kao rođendanski poklon Zlatku Cvjetkoviću iz Tenje, koji ima Harley-Davidson oko godinu dana, i nije znao da je zagrebačka ekipa u Osijeku.

- Sa suprugom i prijateljima sam bio na kavi, rekli su da imaju iznenađenje za rođendan. Mislio sam da idemo negdje na ručak, a odjednom su počeli stizati Harleyi. Ma ludilo jedno, bolji poklon nisam mogao dobiti, priča Zlatko, a dolazak Harleya "sredila" je njegova supruga. Inače, ovo je deseti put da članovi Pleter Chapter Croatia na svojim motociklima posjećuju Osijek. "Stigli smo starom cestom i trebalo nam je oko četiri sata. Do Zagreba ćemo ipak autocestom, pa će se vrijeme puta gotovo prepoloviti - rekao nam je Miljenko Mužević, direktor Pleter Chapter Croatia.

Milan Bugarić

Možda ste propustili...