Osijek
UZ POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

GPP: Srednjoškolcima odobreno da Butru nadopune najkasnije 13. rujna
Objavljeno 6. rujna, 2021.

GPP je 2. rujna počeo nadopunu kartica za učenike koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz. Sukladno s odlukom Vlade, pravo na sufinanciranje 75 % troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju učenici koji redovito pohađaju srednju školu i koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima je mjesto prebivališta odnosno boravišta od mjesta škole udaljeno više od pet kilometara. Iznimno, pravo na financiranje 100 % troškova prijevoza ostvaruju i redoviti učenici srednjih škola koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.



Tako učeničku karticu I. zone 9,62 kune plaćaju učenici iz Brijesta, Podravlja i Tvrđavice, ali isključivo oni koji ispunjavaju kriterije iz Vladine odluke. Pravo na učeničku karticu II. zone uz sufinanciranje i po cijeni od 17,50 kuna imaju učenici iz Višnjevca, Briješća, Josipovca, Nemetina, Sarvaša i Tenje, također prema Odluci.

Pravo na učeničku karticu imaju i svi učenici s prebivalištem na području Općine Čepin, što uključuje i Livanu, te ju plaćaju 33,75 odnosno 44,92 kune. Svi učenici koji imaju prebivalište na području Općine Erdut imaju pravo na besplatnu učeničku karticu, a svi učenici iz Općine Antunovac, uključujući i Ivanovac, plaćaju ju 50 kuna.

Kako bi iskoristili pravo na sufinancirani prijevoz, učenici su dužni GPP-u dostaviti ovjerenu potvrdu za ovu školsku godinu. Ako pripadaju posebnim kategorijama, koje ostvaruju pravo na financiranje u visini 100 % troškova javnog prijevoza, obvezno donose "potvrdu 100 %", a ako imaju pravo na sufinancirani prijevoz i njime se koriste za polaženje praktične nastave, "potvrdu 75 %" trebaju donijeti svaki mjesec.

Svim srednjoškolcima od 1. do 13. rujna odobren je prijevoz bez Butre, nakon čega mora biti uredno dopunjena.



Marija Mihelić
OD DANAS SE UVODI ZIMSKI VOZNI RED
GPP obavještava putnike da od 6. rujna uvodi zimski vozni red koji će biti u primjeni do 21. lipnja 2022. godine. Na prodajnim mjestima na Gajevom trgu, u Pothodniku i u Cara Hadrijana 1 omogućeno je dobivanje izvatka iz voznoga reda, odnosno kronoloških polazaka do željenog odredišta. Sve se potrebne informacije mogu dobiti i u Prometnom uredu GPP-a na telefonskim brojevima 228-308 i 228-346, na Gajevom trgu na broju 206-032, ili naći na mrežnoj stranici tvrtke www.gpp-osijek.com.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike