Tehno
PHILIPS TV PREDSTAVLJA DVA NOVA MODELA OLED+

Novi modeli posjeduju i četverostrani Ambilight za vrhunsko iskustvo igranja
Objavljeno 3. rujna, 2021.

OLED+986 i OLED+936 imaju najnovije OLED ploče visokih performansi s mogućnošću povećavanja svjetline za 20 % i paket P5 Intelligent Dual Picture Engine pete generacije za proširenje performansi PQ-a na nove razine – što uključuje oštrije, točnije boje i tonove kože te bolji kontrast. Ti se modeli također mogu dodatno pohvaliti Dolby Visionom, a osobito posebnim načinom rada Dolby Bright, kada se koristi HDR. P5 AI pete generacije dodaje novu funkcionalnost, Film Detection Mode, u već postojećih pet kategorija umjetne inteligencije, a Ambient Intelligence uključuje senzor svjetla koji osigurava da je kontrast, i za SD i za HDR sadržaj, uvijek optimiziran prema lokalnoj razini ambijentalnog svjetla. Philips je i dalje jedan od rijetkih brandova koji nudi podršku za sve veće HDR formate. Osim kompatibilnosti s HLG, HDR10 i HDR10+, i OLED+ 986 i OLED+ 936 sada podržavaju i HDR10+ Adaptive, koji kombinira HDR10+ dinamičke metapodatke s podatcima o ambijentalnom svjetlu u stvarnom vremenu za automatsko optimiziranje razine svjetline prilagođeno okruženju te povećanje detalja u svijetlim prostorijama na osnovi scene koja je na televizoru.Uz sveobuhvatnije iskustvo gledanja televizije, novi modeli posjeduju i četverostrani Ambilight, koji nudi vrhunsko iskustvo igranja igrica u kombinaciji s HDMI 2.1 s VRR-om, s kompatibilnošću Freesync Premium i G-Sync. Igrači će također imati koristi od značajke Fast Motion Clarity, koja daje suptilan ali iznimno realan, gladak prijelaz sa slike na sliku s povećanom oštrinom te izbjegava široko treperenje polja radeći na 100 Hz umjesto na uobičajenih 50 Hz. Paneli visokog učinka OLED+986 i OLED+936 također su jedinstveno zaštićeni snagom pete generacije tehnologije s umjetnom inteligencijom P5 Dual Picture Engine i njezinim jedinstvenim rješenjem protiv izgaranja, koje koristi naprednu funkciju otkrivanja logotipa za praćenje mreže u 32.400 zona. Tako se vrlo precizno detektira statički sadržaj i postupno smanjuje intenzitet lokalnog svjetla te se izbjegava izgaranje - bez ugrožavanja svih outputa drugih dijelova zaslona.

Novi modeli također nastavljaju trend svojih prethodnika koji nude najbolje od europskog dizajna, sa završnom obradom od autentičnih materijala, uključujući tkaninu Kvadrat, staklo i metal, te vrhunskim daljinskim upravljačem s održivom kožom Muirhead. Mala promjena u odnosu prema prethodnim modelima je što OLED+986 i OLED+936 sada imaju rešetke od mikromreže na prednjoj strani kućišta zvučnika s Kvadrat tkaninom premještenom na sam vrh kućišta.

OLED+936 i OLED+986 imaju opsežno rekonstruirane i poboljšane Bowers & Wilkins zvučnike kako bi pokazali da svi Philips modeli i dalje nude najvišu kvalitetu zvuka koja je trenutno dostupna. Oba modela imaju poboljšani Dolby Multistream Decoder i HDMI eARC za učinkovitiji prijenos audiosadržaja.M.R.