Sport
NOVI SPORTSKI SADRŽAJ U OSIJEKU

SA Sportska akademija
za sve uzraste i sportaše
Objavljeno 1. rujna, 2021.
Tradicija duga 15 godina doživljava novo poglavlje. Martial Arts klub Osijek, klub borilačkih sportova, prerastao je u SA Sportsku akademiju, a njegovi članovi preselili su se u suvremeno opremljene prostorije u nekadašnjem hotelu Turist prekoputa Željezničkog kolodvora u Osijeku. Radi se o vrhunsko uređenom prostoru većem od 400 kvadratnih metara u tri dijela, s uređenim svlačionicama, fitnessom, ringom natjecateljskih dimenzija, a više od polovine prostora zauzima tatami. U njemu će moći trenirati vrhunski sportaši kondicijske i individualne treninge, ali i sportaši rekreativci svih uzrasta. Upravo je zato klub učinio svojevrstan rebranding koji bi trebao biti sve prepoznatljiviji.

- Želimo proširiti priču. Uz borilačke sportove kickboxing i krav magu, što ćemo i dalje njegovati, želimo privući i ostale populacije. Tako su noviteti u našem djelovanju sportska škola za djecu u kojoj će naučiti motoričke sposobnosti i stvoriti temelj za ostale sportove te program roditelji i djeca. Radi se, naime, o programu gdje će roditelji odrađivati svoj trening u svom dijelu, a njihova djeca istovremeno u drugom dijelu ovoga sportskog objekta koji je, usuđujem se reći, jedan je od kvalitetnijih ove vrste čak i u Hrvatskoj - rekao je Dragan Franjković, voditelj projekta SA Sportske akademije, trener u Martial Artsu i KBK-u Sveti Duh čiji će uspješni članovi i reprezentativci također koristiti prostorije za trening, a dio njih nazočio je i jučerašnjem otvorenju.

SA Sportska akademija otvorila je jučer svoja vrata za javnost. Otvorenju su nazočili i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, koji je primijetio zanimljivu činjenicu, a što bi trebalo biti pravilo. Ovdje se radi o suradnji dvaju klubova i dvaju trenera, Tomislava Bilandžića iz KBK-a Sveti Duh i Dragana Franjkovića. Obojica su zahvalila na potpori i Grada i Županije.

- Spoj mladosti i iskustva. Drago mi je da je uspostavljena ovakva suradnja, što će pridonijeti ostvarivanju još boljih rezultata. Znanje očito imaju, a sada i ovaj vrhunski prostor koji će, vjerujem, koristiti i brojni naši sugrađani - rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Župan Anušić također je čestitao na realizaciji. Posebno je zadovoljan što je riječ o sportu koji je i on nekada trenirao.

- Kickboxing je sport u zamahu i ima sve više pobornika. Dio njih trenirat će i u ovom vrhunskom prostoru. Županija daje podršku aktivnostima vezanim za sport, a vjerujemo da ćemo u ovim vrhunskim prostorima sudjelovati i u kreiranju sadržaja. K.Lacković
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike