Osijek
NOVI OKUSI NA KORZU

U Osijeku uskoro čokoladni kebab
Objavljeno 27. kolovoza, 2021.
Kako svoje snove pretvoriti u stvarnost, a umijeće pripremanja slastica dovesti do dosad Osječanima nepoznatih okusa, pokazat će uskoro Osječanke Andreja Drlje i Maja Špoljarić. Naime, na dobro poznatoj adresi, u Kapucinskoj 28, otvorit će "Kebab house", s dosad još neviđenim specijalitetom na našim prostorima - čokoladnim kebabom! A sve je krenulo nakon dvoipolgodišnjeg zajedničkog rada u jednom fast foodu te neraskidivog prijateljstva koje je uskoro preraslo u poslovno partnerstvo. I kako naglašava, nakon što su dobile poticaj EU fondova.

- Kad smo nakon zajedničkog rada shvatile da je bolje imati nešto svoje, nego raditi za drugoga, odlučile smo otvoriti "Kebab house", i to na mjestu koje je dobro poznato građanima Osijeka i šire. I nas smo dvije nebrojeno puta ondje pojele sladoled ili kolač, a kako je to zapravo odlično mjesto za tu vrstu djelatnosti, bile smo suglasne da ćemo se smjestiti ondje, i vjerujem da nismo pogriješile - kaže Andreja Drlje, inače dugogodišnji ugostitelj, koja je zajedno s Majom željela ponuditi Osječanima nešto originalno, a bit će to uz klasični i čokoladni kebab. Znalački nam je pojasnila da je riječ o smjesi koja nije ni palačinka, ni tortilja. Glavni sastojak - čokolada - reže se na isti način kao i meso za klasični kebab, na listiće, samo izravno u hladnjaku.

- Bit će tu i razni umaci, poput šumskoga voća, vanilije i ostaloga, ali nećemo se zadržati samo na slatkom kebabu. Naime, u ponudi će biti i klasični mesni, ali i hamburgeri i još ponešto. Mogu vam samo reći to da ćemo u ponudi imati i sladoled, i to po recepturi prvoga vlasnika slastičarnice Korzo - ne otkriva nam Andreja kojoj, kao ni Maji, nije palo na pamet svoju poslovnu ideju "iseliti" iz Osijeka. Osijek je, reći će, njihov grad, i vjeruju da će u svojoj nakani uspjeti.

"Kebab house", kaže, bit će otvoren za nešto manje od mjesec dana, a trenutaćno se obavljaju završni kozmetički zahvati. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike