TvObzor
ČUDESNA AZIJA

Dokumentarni serijal Ashley Colburn
Objavljeno 27. kolovoza, 2021.

Hrvatska radiotelevizija od subote, 28. kolovoza, na Drugom programu u terminu od 12.20 počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Čudesna Azija”. Ashley Colburn, hrvatskim gledateljima dobro poznata autorica, putuje na istok. Od blještavih svjetala Singapura do najzanimljivijih okusa s ulice, Ashley uživa u svemu.



Na Filipinima skakuće s otoka na otok i pokazuje nam prelijepu prirodu iznad i ispod morske površine. Hong Kong je gurmanski raj pun utjecaja iz cijelog svijeta. Ashley bježi iz velikoga grada vidjeti kako se danas živi u starom ribarskom selu. Singapur nadahnjuje vrtovima, beskrajnim bazenima i kao poslovna meka. Suzhou u Kini Venecija je istoka. Kanali u tom gradu teku kroz drevna mjesta koja Kinu čine tako posebnom. Obilazak čudesnih Filipina najbolje je početi u glavnom gradu Manili. Iz toga grada duge povijesti, nadahnjujućeg mjesta koje ne smijete propustiti, lako je posjetiti otoke. Stari dio grada zove se Intramuros i prožet je španjolskim utjecajima.

Ashley stare gradske zidine obilazi u kočiji. Filipini imaju više od 7000 otoka, a na svakom koji posjećuje Ashley pronalazi nešto novo. Na Palawanu možete obići rijeku ponornicu, ući duboko u špilje, a ako imate dovoljno pustolovnog duha, možete kušati poznati balut. Na otoku Boholu su čokoladne planine, a Ashley pronalazi i avetnjaka. Na svijetu ima vrlo malo mjesta gdje možete plivati s kitopsinama. Ashley zaranja s tim nevjerojatnim bićima na otoku Cebu. Ne treba propustiti ni plaže na Boracayu, idealan kraj putovanja.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike