Dome slatki dome
ŠTEDE PROSTOR

Klizne stijene su idealne za male stanove
Objavljeno 26. kolovoza, 2021.
Često se koriste i za pregrađivanje balkona, terasa i lođa jer se ne zauzima dodatni prostor

Na ovaj način i organizacija stanovanja ili rada u manjim prostorima postaje kvalitetnija jer funkcionalne grupe mogu biti odvojene ili povezane u bilo kojem trenutku.Mogućnosti


Upravo je to najveća kvaliteta koju donosi ugradnja kliznih stijena - one dijele i ponovno povezuju, zaklanjaju i otvaraju, zasjenjuju i ponovno propuštaju svjetlost u prostor. Osim velikih mogućnosti funkcionalnog organiziranja prostora, dizajnersko-oblikovne mogućnosti još su veće.

Klizne stijene izrađuju se od medijapana s melaminskom folijom, iverala, pleksiglasa, različitih vrsta stakala, polikarbonatnih ploča, ogledala te u kombinaciji različitih materijala s okvirima. Često se koristi iveral jer je povoljan cijenom te pruža mogućnost odabira fronti u velikom broju različitih boja.

One još mogu biti i lakirane ili furnirane, ovisno o željama, te kombinirane sa staklom. Često se koristi loccabel staklo, kojemu je pečenjem i upotrebom sigurnosne folije osigurana trajnost i sigurnost korisnika. Staklene klizne stijene izrađuju se i od kaljenog stakla debljine 10 mm, laminiranog stakla u različitim bojama, neprozirnih sattinato te prozirnih toniranih stakala.

Vodilice


Vodilice kliznih stijena su aluminijske i obično se na tržištu nalaze u četiri osnovne boje, ali je moguć i odabir boja po RAL-u. Osim kliznih stijena, koje pregrađuju prostore interijera, često se koriste i one za pregrađivanje balkona, terasa, lođa ili zimskih vrtova jer se načinom njihova otvaranja ne zauzima dodatni prostor. Izrađuju se od kvalitetnih profila i karakterizira ih dobra toplinska i zvučna izolacija te vodonepropusnost. Stijene se izrađuju u potrebnom broju krila, a o tome ovisi i broj vodilica, koje mogu biti ukopane u pod tako da nema visinske razlike ili praga između vanjskog i unutarnjeg prostora.

Osim klasičnih kliznih stijena, izrađuju se i otklopno-klizne te podizno-klizne stijene. Pravilnim odabirom svakako ćete povećati kvalitetu prostora u kojemu boravite!Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh
Praktična i lijepa
Podizno-klizna stijena omogućava zatvaranje izuzetno velikih otvora. Pogodna je za zatvaranje bazena, zimskih vrtova ili izlaza na terase. Idealno je rješenje za moderno uređenje interijera, a vrlo je praktična za rukovanje. Svojim jedinstvenim dizajnom ne ograničava korištenje prostora jer se prilikom otvaranja krilo jednostavno podigne i klizanjem otvori na stranu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SEZONSKI LOOK

U bojama jeseni

2

JEDNOSTAVNO U JEDNOM POTEZU

Usisavanje i brisanje

3

VRT JESENSKA SADNJA RUŽA

Ruže sadimo u listopadu