Autoglas
VOZILI SMO: RENAULT TRAFFIC

Predstavljene izvedbe Combi i SpaceClass, van krajem 2021.
Objavljeno 24. kolovoza, 2021.
Sada je tu elegantan dizajn, viša razina komfora, ali i unaprijeđena sigurnost

Renault je pojačao "DNK" popularnog Trafica elegantnim dizajnom, višom razinom komfora i unaprijeđenom sigurnosti. Obje nove ponuđene verzije imali smo priliku isprobati na cestama susjedne Slovenije. Novi model predstavljen je u putničkim izvedbama, s elegantno dorađenom vanjštinom i potpuno novim interijerom. Dostupan je s oznakom Combi, za prijevoz više putnika, ili SpaceClass za prijevoz VIP klijenata, u dvije duljine karoserije, i može prevesti do devet osoba uz 1,8 m3 prostora za prtljagu.

Trafic Combi posebno je prilagođen velikim obiteljima, tvrtkama i državnim službama zaduženima za komforniji prijevoz putnika. Renault SpaceClass namijenjen je zahtjevnijim kupcima, onima koji žele prilagodljivost, prostor i ekskluzivnu udobnost. Tvrtkama za prijevoz putnika i VIP klijenata nudi se model Signature s kožnim presvlakama i unutrašnjošću na razini poslovne klase. S lakoćom se pretvara u dnevnu sobu na kotačima, s pet sjedala okrenutih jedna prema drugima i pojedinačnim sjedalima koja se mogu klizati i okretati. Nakon što se dosadašnji model nije proslavio na nedavno Van testu Euro NCAP-a, novi Trafic ima sve potrebno za maksimalnu ocjenu, jer su mu u Renaultu uz redizajn namijenili čak devet sustava asistencije.

Tako tu pronalazimo adaptivni tempomat, sustav kočenja u nuždi, upozorenje na nenamjernu promjenu traka i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu. Važna novost je i prednji zračni jastuk na desnoj strani koji je dovoljno velik za oba putnika na prednjoj klupi. Oba modela opremljena su tehnologijom nove generacije.

Kad je riječ o motorizaciji, u ponudi su dvije izvedenice dvolitrenog dCi motora, sa 110 i 150 KS, dok se uz snažniji može dobiti i EDC mjenjač. Cijene se kreću od 216.900 kn za verziju Combi s baznom razinom opreme Zen. Za model sa snažnijim motorom, također s opremom Zen treba izdvojiti 223.900 kn. Paket opreme Intens je osjetno bogatiji, ali i skuplji za 13 tisuća kuna. Na vrhu ponude je luksuzni shuttle SpaceClass uz koji se može dobiti samo snažniji motor uz EDC mjenjač te stoji i dalje vrlo konkurentnih 301.900 kn.


Mato Pavličević
POVEZANOST JE ZAGARANTIRANA
Multimedijski i navigacijski sustav Renaulta EASY LINK s 8” zaslonom i bežičnim punjačem pametnog telefona (15 W) omogućit će stalnu povezanost. Zaslon se transformira u pravo ugrađeno računalo za jednostavno upravljanje funkcijama vozila. Kad telefon povežete putem Bluetootha, omogućuje se upravljanje putem Siri Assistanta, ili Google Voice Assistanta.

Možda ste propustili...