Crna kronika
SUDAR VOZILA HITNE POMOĆI S PIJANIM VOZAČEM

Usmrtio medicinsku sestru i pacijenticu
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.
Unatoč teškim posljedicama, dvije poginule i dvije ozlijeđene osobe, pijani vozač koji je prouzročio nesreću neozijeđen je
Medicinska sestra i pacijentica smrtno su stradale, a još dvije osobe ozlijeđene su u sudaru vozila Hitne pomoći i automobila koji se dogodio u ponedjeljak, oko 17.40 sati, u Suhopolju. Nesreću je izazvao pijani 44-godišnji vozač automobila.
- Do prometne nesreće došlo je kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila, virovitičkih registracija, pod utjecajem alkohola (1,16 promila), upravljao automobilom Ulicom kralja Tomislava kroz Suhoplje, smjerom istok-zapad. Dolaskom do kućnog broja 109 počeo je skretati na putni most, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku pretjecalo ga je vozilo Hitne pomoći, virovitičkih registracija, s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih signala, kojim je upravljao 42-godišnji vozač te je tom prilikom na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu automobila.

Udar u most


Automobil se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu. U prometnoj nesreći zbog zadobivenih ozljeda sve su četiri osobe iz vozila Hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške ozlijede, a jedna u dobi od 39 - lakše. Vozač automobila je neozlijeđen - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Protiv 44-godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.

Teško stradali muškarac bio je za upravljačem vozila Hitne pomoći, a lakše je ozlijeđena liječnica.

Unesrećene su iz potpuno uništenog vozila Hitne pomoći izvlačili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suhopolje koji su poziv u pomoć dobili u ponedjeljak, u 17.43 sata. Na intervenciju je odmah odjurilo 11 vatrogasaca s vozilom za tehničke intervencije i kombijem.

Vozač Hitne spašen


- Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo stravičnu situaciju. Nakon izviđanja, donesena je odluka o prioritetima. Prvo su izvučene osobe iz zadnjeg dijela vozila te je potom slijedilo spašavanje vozača. Nakon nekog vremena i napora naših vatrogasaca te rezanja vozila, izvučen je i vozač - poručili su suhopoljski vatrogasci.




Sandra Lacić
Ogorčeni djelatnici Hitne pomoći
Od smrtno stradale medicinske sestre oprostili su se u ponedjeljak kolege na Facebook stranici HITNA uživo 194. "Danas je naš posao na kotačima naplatio danak u najgorem mogućem smislu. Danas je na svome radnom mjestu poginula svima nama draga kolegica sestra Nena u prometnoj nesreći. Obitelji iskrena sućut od radnih kolegica i kolega - napisali su "hitnjaci" i dodali sljedeće: "Onda Hitna nema beneficirani radni staž. (...) Hvala državi što nas nije razmazila beneficiranim stažom i što naš posao smatra bezopasnim i laganim".

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike