Crna kronika
SUHOPOLJE

Medicinska sestra i pacijentica poginule u sudaru Hitne pomoći s pijanim vozačem
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.

Medicinska sestra i pacijentica smrtno su stradale, a još dvije su osobe ozlijeđene, u sudaru vozila Hitne pomoći i automobila koji se dogodio u ponedjeljak oko 17.40 sati u Suhopolju. Nesreću je izazvao pijani 44-godišnji vozač automobila.
 - Do prometne nesreće je došlo kada je 44 – godišnji vozač osobnog automobila, virovitičkih registracija, pod utjecajem alkohola od 1.16 promila, upravljao automobilom Ulicom Kralja Tomislava kroz Suhoplje, smjerom istok-zapad. Dolaskom do kućnog broja 109 započeo je skretati na putni most, a da se predhodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. U tom trenutku pretjecalo ga je vozilo Hitne pomoći, virovitičkih registracija, s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala kojim je upravljao 42 – godišnji vozač, te je tom prilikom  na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu automobila. Automobil se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak i udario u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu. U prometnoj nesreći uslijed zadobivenih ozljeda sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške ozlijede , a jedna u dobi od 39 – lakše. Vozač automobila je neozlijeđen - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Protiv 44 – godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica. S.Lacić

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike