Novosti
UOČI PROSLAVE OBLJETNICE OLUJE U KNINU

Medved: Od dolaska na obljetnice važnije je ono što Vlada poduzima svaki dan na gradnji odnosa u društvu
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u ponedjeljak da se sve važne obljetnice iz Domovinskog rata obilježavaju dostojansveno, ali i da su od same nazočnosti obljetnicama još važnije konkretne aktivnosti koje Vlada poduzima svaki dan na izgradnji odnosa u društvu usmjerenih prema budućnosti.

Govoreći za televiziju N1 o obljetnici Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu, istaknuo je da je prošle godine održana jubilarna, 25. obljetnica, kojoj je nazočila cijela Vlada. Dodao je da su pred Hrvatskom 30. obljetnica stradanja Vukovara, zatim 30. obljetnica osnivanja niza postrojbi Hrvatske vojske i policije te niz drugih obljetnica vezanih uz sjećanja na stradanja u 1991. godini. "Puno je toga što naša vlada čini na generalnoj slici odnosa u društvu i na tom tragu ćemo nastaviti", poručio je. Prošlogodišnju gestu, kada su predstavnici SDSS-a nazočili obljetnici Oluje, a predstavnici Vlade obljetnici u Gruborima, potpredsjednik Medved ocijenio je "više nego značajnom i više nego jasnom", ali i istaknuo da je važno ono što se čini svaki dan, cijele godine na stvaranju preduvjeta za razvoj i perspektivu, poglavito na prostorima koja su stradala u Domovinskom ratu. "Jednako je tako važno graditi odnose u Republici Hrvatskoj i u društvu kako bi sve ono što činimo bilo uzor i poticaj izgradnji normalnih odnosa koji garantiraju kvalitetu života našeg naroda. Obljetnice su i ispred nas i puno je toga što ćemo još zajedno učiniti, ali ponavljam da svaki dan svojim radom pridonosimo stvaranju perspektive i kvalitetnog života naroda koji živi u Hrvatskoj", poručio je.
Upitan hoće li ove godine otići u Grubore, kazao je da neće. "Bio sam prošle godine, a predsjednik Vlade nazočio je nekim drugim mjestima. Prošle godine bila je 25. godina, kada smo i svojom fizičkom nazočnošću, ali i porukama jasno dali do znanja u kojem smjeru jasno gradimo perspektivu naše zemlje", kazao je, istaknuvši kako će se sve obljetnice obilježiti dostojanstveno.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS) u ponedjeljak je posjetio Romski memorijalni centar u Uštici, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na Rome stradale u Drugom svjetskom ratu, te je novinarima rekao kako ove godine neće ići na obljetnicu Oluje u Kninu. "Kroz dogovor u Vladi donesena je odluka. Lani je bila prva godina, htjeli smo poslati jasne poruke i u tome smo uspjeli. Ove godine ne ide cijela Vlada. Nakon što sam otišao u Knin, bilo je pitanja je li to dobar potez. Tako će i ove godine biti pitanja i da sam išao i da ne idem, uvijek će biti pitanja. Mislim da to nije korak unatrag, da se od politike uključivosti i pomirenja neće odustati, uvijek će se slati poruke kao na početku mandata. Moj neodlazak ne znači odustanak od te politike. Ne mislim da ta politika ovisi isključivo o mom odlasku u Knin", rekao je Milošević. Ističe da nije bilo uvjetovanja prošle godine, tako ih nije bilo ni ove. "Sve se radi dogovorno", ističe Milošević. D.Pav.
Boris Milošević: Ove godine ne idem u Knin, mislim da to nije korak unatrag

Možda ste propustili...