Sport
VATERPOLISTI DRUGI U SKUPINI

Loša realizacija donijela Mađare u četvrtfinalu
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
U okršaju za prvo mjesto u skupini Španjolska nanijela drugi poraz Barakudama na turniru

Završen je prvi krug vaterpolo turnira, a Hrvatska je obveze u B skupini zaključila porazom od Španjolske (8:4).


To je ujedno bio i susret koji je odlučivao tko će u četvrtfinale kao lider skupine, a taj primat zasluženo su uzeli Španjolci. Odradila je Furija dosadašnji dio maksimalno, s pet pobjeda potvrdila je ulogu favorita i u ogledu s Barakudama, koji su nakon dvije velike pobjede ipak ostali bez treće. Zasluženo, jer Barakude ovaj put nisu bile na razini. Nije bilo loše kao protiv Australije, ali za pariranje Španjolskoj ipak se moralo pokazati puno više.

Stoji da su igrači Ivice Tucka bili svjesni da ove 32 minute nemaju neko presudno značenje, jer se na kraju nije moglo završiti plasiran slabije od drugog mjesta. A ono u četvrtfinalu donosi trećepalsiranu reprezenatciju A skupine, Mađarsku. Da smo bili prvi, drugi krug otvorili bismo protiv SAD-a.

Razlog u drugom porazu na turniru leži prije svega u loše odrađenom napadačkom dijelu posla. Kada postigneš četiri gola, jasno je da je realizacija opasno "štekala". Jest da je nedostajao Paolo Obradoivć (dobio poštedu), ali sumnjamo da bismo i s njim bili puno efikasniji. Da će biti problema, bilo je jasno već u prvoj dionici, kada smo tek pred kraj načeli španjolkog vratara Aguirrea, koji je u drugoj četvrtini potpuno zaključao svoja vrata. A nije da nismo imali prigoda, ali ni one najizrazitije, s tri metra, nisu se uspjele ralizirati. Uz raspoloženog vratara Španjolska je ipak bila raspoloženija u napadu, iako Hrvati nisu loše odradili defenzivne obveze. Naprotiv, ali s ovakvom realizacijom teško bi bilo i protiv slabijeg protivnika.

- Nismo kalkulirali, igrali smo da pobijedimo, ali smo odigrali jako loše. U pozicijskom napadu imali smo previše krivih rješenja. Razbranili smo njihova vratara, pogađali smo ga svagdje, u bubrege, srce, samo ne u gol. Vjerojatno smo u glavama imali već odrađenu ovu utakmicu i to je ono prvo što ću sada iskomunicirati s igračima. Ništa nije zabrinjavajuće, Olimpijske igre sada tek počinju za nas - rekao je izbornik Hrvatske, koja s Mađarima igra sutra u 12.50.

U našoj skupini u posljednjem kolu još su igrali Srbija - Crna Gora (13:6) i Australija - Kazahstan (15:7). Španjolska je prva s 10 bodova, slijede Hrvatska i Srbija po 6, Crna Gora i Australija po 4 i Kazahstan bez bodova. U A skupini, u 5. kolu su igrali: Italija - Mađarska 5:5, Grčka - SAD 14:5 i Japan - Južna Afrika 24:9. Poredak: 1. Grčka 9, 2. Italija 8, 3. Mađarska 7, 4. SAD 4, 5. Japan 2, 6. JAR bez bodova. Ostali parovi čertvrtfinala su: SAD - Španjolska, Grčka - Crna Gora, Italija - Srbija.


Nino Benčina
ŠPANJOLSKA*8

HRVATSKA*4

TOKIO - Plivalište Tatsumi. Suci: Stavridis (Grčka) i Kun (Mađarska).

ŠPANJOLSKA: Munarriz 1, Granados 2 (1+0), Sanahuja 1, de Toro, Larumbe, Famera 1, Fernandez, Tahull, Perrone, Mallarach 1, Bustos 1, Aguirre (12 obrana).

HRVATSKA: Bijač (7+1 obrana), Macan 1, Fatović 1, Lončar, Joković, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Marcelić (3 obrane), Garcia.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 2:1, 1:0, 4:2, 1:1

PETERCI: Španjolska 2-2, Hrvatska -; REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Španjolska 4-8 (50 %), Hrvatska 2-7 (29 %).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike