Sport
OSJEČANI DOBILI NOVOG DESNOG BEKA

Karlo Bartolec stigao je iz Danske među bijelo-plave za 250.000 eura
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.
Igrački kadar bijelo-plavih bogatiji je za još jedno ime. Novi član NK Osijek postao je Karlo Bartolec, koji pokriva poziciju desnog beka. Tako je trener-menadžer osječkog prvoligaša Nenad Bjelica okončao potragu za igračem koji će upotpuniti prazninu nastalu s odlaskom Igora Silve u redove francuskog prvoligaša Lorienta. Bartolec u Gradski vrt stiže iz redova danskog prvoligaša Kopenhagena, s kojim ga je ugovor vezao još dvije godine, pa je Osijek trebao platiti odštetu, a ona je navodno izbosila 250.000 eura. Bartolec je s NK Osijek potpisao ugovor na tri godine, a riječ je o 26-godišnjaku koji je dosad u karijeri nosio dres zagrebačke Lokomotive (78 nastupa), iz koje je 2016. godine uz odštetu od 600.000 eura prešao u redove danskog Nordsjaellanda. Dobre igre u dresu tog kluba donijele su mu novi transfer, pa je nakon dvije godine prešao u Kopenhagen, koji ga je platio 2,67 milijuna eura. U Danskoj je ukupno odigrao 157 utakmica, postigao je sedam pogodaka i upisao 28 asistencija u svim natjecanjima, što su doista lijepe brojke s obzirom na poziciju koju pokriva. Inače, u jednom trenutku figurirao je i kao potencijalno rješenje za poziciju desnog beka u hrvatskoj reprezentaciji, pa mu je izbornik Zlatko Dalić priliku za debi u nacionalnoj vrsti pružio 2018. godine protiv Jordana na Rujevici. Za Vatrene je Bartolec odigrao pet utakmica.

- Želio sam doći čim sam čuo da postoji ta opcija. Bit će mi čast igrati za NK Osijek, čiji je rejting u hrvatskom nogometu neupitan, a u posljednje vrijeme momčad se bori za najviše ciljeve. Siguran sam da je to zdrava sredina s velikim ambicijama. Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko, eto da budem i konkretan – osvojiti naslov prvaka - rekao je Karlo Bartolec prilikom potpisa ugovora pa dodao:

- Veseli me povratak u HNL. Otišao sam prije pet godina. Dosta toga se u međuvremenu promijenilo, dakako, nabolje. Liga je kvalitetna, a Osijek se bori za sam vrh. I to me je sigurno privuklo. U Danskoj sam, rekao bih, sazrio kao igrač i sada se veselim nekim novim izazovima. Ovdje ću ih sigurno imati i više nego dovoljno.

Riječ je o igraču kakve Nenad Bjelica traži za bočne pozicije jer je brz i prodoran, a u Danskoj je Bartolec skupio dovoljno igračkog iskustva pa bi trebao biti pojačanje za bijelo-plave. No očekuje ga borba za poziciju jer na tom mjestu Osijek već ima Matu Miloša i Alena Grgića.

U klubu očekuju kako će Karlo moći kandidrati već za europski ogled s CSKA u Sofiji, jer je NK Osijek za njega već ishodio svu potrebnu dokumentaciju za registraciju. D.Keler
BJELICA: REPREZENTATIVNI POTENCIJAL
Zadovoljstvo obavljenim poslom oko dovođenja Karla Bartoleca iskazao je trener Nenad Bjelica jer je tim transferom dodatno proširio roster i ojačao konkuranciju na desnoj strani obrane.

- Kad smo čuli da ga je moguće dobiti, krenuli smo u ozbiljne pregovori. Najprije smo se dogovorili s njim, potom i s Kopenhagenom. Jako smo sretni da je ovdje, u posljednje dvije-tri godine bio je i potencijalni reprezentativac, tako da vjerujemo kako će se igrama u Osijeku možda ponovno nametnuti izborniku. On sigurno ima kvalitetu za to, dolazi u dobar klub koji raste, tako da bi suradnja trebala biti na obostrano zadovoljstvo - rekao je Bjelica.

Karlo Bartolec

novi igrač NK Osijek

Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko, eto da budem i konkretan – osvojiti naslov prvaka. U Danskoj sam sazrio kao igrač pa sam spreman za nove izazove, kojih će ovdje sigurno biti puno.

Najčitanije iz rubrike