Sport
OSVRT NA 3. KOLO HT PRVE HNL

Ludi derbi u Maksimiru, kiks Osijeka
Objavljeno 3. kolovoza, 2021.
Ako se po jutru dan poznaje, onda nas čeka vrlo uzbudljiva sezona u HT Prvoj HNL. Već nakon tri odigrana kola nijedna momčad više nema maksimalan učinak, što samo govori o izjednačenosti lige, a posve je neuobičajeno što je branitelj naslova Dinamo već u prva tri kola izgubio čak pet bodova. Nakon što ga je na startu sezone u Maksimiru šokirao Slaven Belupo, Dinamo je nova dva boda izgubio na svom terenu u odličnom derbiju protiv Rijeke koji je završio bez pobjednika (3:3). Svega je bilo u toj utakmici, Dinamo je dvaput vodio, Rijeka je sve to, zahvaljujući vrlo lijepim pogodcima, uspjela preokrenuti u svoju korist, a na kraju su "modri" ipak uzeli jedan bod. Riječani su s tim remijem izbili na sam vrh tablice. Priliku za zadržavanje liderske pozicije propustio je Osijek, koji je na svom terenu kiksao protiv Slaven Belupa, koji se tako u samom početku sezone pokazao kao "tvrda kost" za momčadi s visokim ambicijama. Iako su Osječani imali apsolutnu kontrolu utakmice, pritiskali, napadali, nisu uspjeli pronaći način kako pogoditi mrežu borbenih gostiju, pa je susret završio bez pogodaka. Prvu pobjedu u sezoni ostvario je Hajduk nakon europske kataklizme koju je doživio u Kazahstanu. Žrtvu su Splićani pronašli u Šibeniku, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Eduok, koji ove sezone nije puno igrao. Ta pobjeda će malo smiriti nezadovoljstvo u uvijek eksplozivnjom ozračju koje vlada oko splitskog kluba. Dobar posao obavila je Gorica u Puli. Velikogoričani su došli do prve gostujuće pobjede u novoj sezoni kojom su pokazali kako se opet imaju ambiciju umiješati u bitku za sam vrh tablice. U tom gornjem domu trenutačno boravi Lokomotiva, koja je za, razliku od prošle, u ovu sezonu ušla mnogo bolje. Istina, igrali su "lokosi" protiv najlošije momčadi HNL-a, Hrvatskog dragovoljca, ali su svejedno morali drhtati prije negoli su uzeli sva tri boda. Naime, "dragovoljci" su rano poveli, ali Lokomotiva je ubrzo pronašla pravi kolosijek te je s tri uzastopna pogotka preokrenula rezultat. U finišu susreta Bagadur je samo ublažio gotov poraz Hrvatskog dragovoljca. Dobar i zanimljiv nogomet igra se u HNL-u na početku novog prvenstva, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će momčadi koje ne igraju u Europi uspjeti iskoristiti posvećenost Dinama, Osijeka i Rijeke UEFA-inim natjecanjima.

Inače, ovo kolo je opet bilo efikasno. Postignuto je 15 pogodaka, ili u prosjeku tri po utakmici, a da je pao poneki pogodak u Gradskom vrtu, moglo je biti i najefikasnije. Dobra je vijest što sve to gledatelji mogu pratiti uživo jer su vrata hrvatskih stadiona otvorena za one navijače koji posjeduju COVID potvrde. U ovom kolu na pet susreta skupilo se 8400 gledatelja, ili 1680 u prosjeku po utakmici, a po običaju najviše ih je bilo u Splitu, više od polovice ukupnog broja - 5163.
Dalibor Keler
TABLICA
1.Rijeka**2**2**1**0**7:3**7

2.Osijek**3**2**1**0**5:1**7

3.Lokomotiva**3**2**1**0**7:5**7

4. Gorica**3**2**0**1**5:4**6

5.Dinamo**3**1**1**1**7:5**4

6. Slaven Belupo**3**1**1**1**3:2**4

7.Hajduk**3**1**1**1**4:4**4

8.Istra 1961 **3**1**0**2**4:5**3

9.Šibenik**3**0**0**3**1:7**0

10.H.dragovoljac**3**0**0**3**3:10**0

15
pogodaka postignuto je u 3. kolu HT Prve HNL

REZULTATI 3. KOLA
Lokomotiva - Hrvatski dragovoljac 3:2, Istra 1961 - Gorica 1:2, Hajduk - Šibenik 1:0, Osijek - Slaven Belupo 0:0, Dinamo - Rijeka 3:3.

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana