Sport
HRVATSKA NIŽE POBJEDE I BORI SE ZA PRIMAT U SKUPINI

Nema nikakvih kalkulacija protiv neporažene "furije"
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.

Kada je najteže, hrvatski vaterpolisti igraju najbolje. U 4. kolu B skupine barakude su stigle do treće pobjede, a u bazenu su apsolutno nadigrali i aktualnog olimpijskog pobjednika.



Srbija ovaj put nije imala izgleda, konačnih 14:12 čak i ne oslikava realan odnos snaga, jer igrači Ivana Tucka bili su toliko dominantni da je pobjeda morala biti i izraženija. No razlika i nije toliko važna, važno je samo da su Hrvati uhvatili pravi ritam nakon neplaniranog poraza od Australaca u drugom kolu.

Situacija je tada bila mnogo nepovoljnija negoli je ova trenutačna. Hrvatsku su nakon šoka čekale utakmice s najjačim protivnicima u skupini. Zahtjevna serija otvorena je uspješno protiv Crnogoraca, nastavljena protiv Srba, a nadamo se da će biti i produžena nakon dvoboja s još uvijek neporaženim Španjolcima. Danas u 8.30 igra se za prvo mjesto u skupini.

- Nakon prvog poraza bili smo u situaciji da nas svaki sljedeći poraz može zaustaviti na putu do četvrtfinala. Rekao sam ranije, nismo došli ovamo da završimo natjecanje u skupini. Reakcija igrača bila je sjajna, odigrali su dvije fantastične utakmice i sad smo došli u prigodu boriti se za prvo mjesto u skupini - kaže hrvatski izbornik, koji odbacuje bilo kakve kalkulacije uoči posljednje 32 minute u skupini.

- Želimo pobjedu, ali radit ćemo neke promjene. Ova utakmica je u ovom trenutku nebitna, ali može biti i jako važna, ovisno o raspletu u drugoj skupini. Ne znam što je bolje, igrati u četvrtfinalu s Italijom ili s Amerikom, koja igra fenomenalno. No mi želimo nastaviti u ovom ritmu, stoga želimo ponoviti izdanja s posljednje dvije utakmice - naglašava Tucak, koji protiv Španjolske neće računati na Paula Obradovića, koji je, usprkos ozljedi (rebro), stisnuo zube i igrao sve dvoboje dosadašnjeg dijela. Ne treba ga forsirati, već sačuvati za četvrfinale, gdje Hrvatska ulazi kao broj jedan ili dva. Ovisi o ishodu današnjeg ogleda, uoči kojeg ćemo znati i poredak u drugoj skupini, koju predvode Grčka i Italija sa po sedam bodova. Mađari imaju šest, Amerikanci dva manje. Prije našeg ogleda sastaju se Mađarska - Italija i Grčka - SAD. Znači, imat ćemo jasnu situaciju, ali, poznavajući barakude, sumnjamo da će kalklulirati, nego će ići po pobjedu i primat u skupini. N. Benčina



Nino Benčina
Marko

Bijač

vratar reprezentacije

Vezali smo dvije važne pobjede i došli u prigodu osvojiti skupinu. Španjolce dobro poznajemo, dobili su nas u prošla dva natjecanja, ali to se zaboravlja. U pobjedničkom smo ritmu, s kojim želimo ući u četvrtfinale

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike