Osijek
ANKETA OPĆINE BILJE

Biljani spremni zajedno protiv komaraca
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
Općina Bilje je, kaže općinski načelnik Željko Cickaj, proteklih godina ulagala značajna financijska sredstva iz biljskog proračuna kako bi osigurala normalan život mještanima bez komaraca. Koliko su mogli intervenirali su u zonama u kojima im je to dopušteno, ali nisu smjeli tretirati područje koje se nalazi na području Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

I ove godine nastavljena je borba, kaže biljski načelnik, s letećim krvopijama, i to larvicidnim i adulcidnim tretmanima. Općina Bilje je turističko-izletnička destinacija i borba s komarcima mnogo znači jer se, osim osiguravanja podnošljivog života mještana, uništavanjem legla i odraslih jedinki omogućavaju uvjeti i za održavanje manifestacija kojima privlače turiste u svoj kraj, a time i zaradu onima koji od turizma žive. Stoga se Općina Bilje priključila inicijativi Županije za cjelovito i potpuno rješavanje suzbijanja komaraca na području županije.D.Pejić
DODATNIH 3,5 KN PO KUĆANSTVU
Općina je dala načelnu potporu, jer uspješan put prema trajnom i održivom rješavanju najezde zajedničko je djelovanje svih, pa među mještanima provodi anketu o tome jesu li spremni izdvajati iznos za suzbijanja komaraca: 3,5 kuna mjesečno po kućanstvu, koji bi bio posebno izdvojen na uplatnicama koje primate u svrhu plaćanja obveze komunalne naknade. Sredstva su strogo namjenska, a primjena bi počela od 1. siječnja 2022. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike