Osijek
VLADISLAVCI U GLOBALNIM TOKOVIMA

Mladi se uključuju
sa svojim idejama
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
Općina Vladislavci mnogo ulaže u mlade koji imaju mnogo udruga, a da bi ih potaknula da se uključe u društveni život ne samo svoje zajednice, nego i onih na hrvatskoj i europskoj razini, općinski načelnik Marjan Tomas pozvao ih je da se priključe Portalu za mlade – Mladihr.hr svojim inicijativama.

"To je platforma koju je pokrenuo Središnji državni ured za demografiju i mlade RH kako bi informirao mlade o mogućnostima i inicijativama na europskoj i nacionalnoj razini, ali i o brojnim drugim temama i zanimljivostima. Središnji državni ured za demografiju i mlade otvorio je vrata mladima te je kao odgovor na njihove potrebe i želje stvoren ovaj portal koji služi kao platforma za dijeljenje sadržaja i informacija od zajedničkog interesa populacije u dobi od 15 do 30 godina. To je mjesto okupljanja gdje svaka mlada osoba može izraziti svoje mišljenje, stav, ili ideju. Na portalu su sadržaji vezani s europskim i nacionalnim politikama za mlade, programima, inicijativama i strategijama za mlade te mogućnostima odlaska u inozemstvo", pojašnjava Marjan Tomas, očekujući da će mladi s vladislavačkog područja prenijeti svoje ideje drugima, ali i u svoja sela donijeti također neke zanimljive ideje.

S Portala navode da je riječ o dvosmjernoj komunikaciji, pa očekuju da se mladi obrate s idejama i postanu dio rubrike "Zapali iskru" i svojim člancima, fotografijama i videouradcima pridonesu uređivačkoj politici pomoću koje će se prikazati stavovi i čuti glas mladih.D.Pejić
Najčitanije iz rubrike